Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може да защити родното производство, ПП саботираха земеделския сектор

Въпреки изобилието на панаира, стана ясно, че ситуацията на пазара за ягоди е нестабилна за поредна година

Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може да защити родното производство, ПП саботираха земеделския сектор
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може да защити родното производство, ПП саботираха земеделския сектор Източник: ПП ГЕРБ

В ранната неделна сутрин водачът на листата на 17 МИР Пловдив област Цвета Караянчева, областният координатор Георги Мараджиев и кандидатите за народни представители Йордан Кръстанов, Ваня Лазарова, д-р Панталей Тодоров и Енислав Велков посетиха Кричим, където този уикенд се провежда Фестивалът на ягодата.

 

Посрещнаха ги стопани от региона, които изложиха проблеми, свързани със субсидирането на бранша и изразиха увереността си, че ГЕРБ ще спечели предстоящите парламентарни избори и ще бъде избран земеделски министър, който ще защитава интересите на българските производители, а родната продукция от плодове и зеленчуци ще бъде конкурентна на вносната. 

 

Въпреки изобилието на панаира, стана ясно, че ситуацията на пазара за ягоди е нестабилна за поредна година. Заради необичайно топлото време в началото на пролетта, плодовете са съзрели по-рано, а последвалата рязка смяна на температурите е унищожила част от готовата продукция, споделиха производители.

 

Хората заявиха още, че се надяват тази година да си получат парите за напояване по-рано, защото  миналата година са били обезщетени със сериозно закъснение. Това означава, че през цялото време са плащали високите сметки от джоба си, а компенсацията от 80% им е била преведена 2 месеца след приключване на поливния сезон.

 

"В Плана за възстановяване, изготвен от ГЕРБ, бяха заложени 800 мил. лева за напояване, коментира Караянчева,  но ПП ги пренасочиха към завода за батерии на Прокопиев. Със съжаление трябва да уточня, че заради Асен Василев, като министър на финансите, и депутатите от ПП в Народното събрание не мина предложението на ГЕРБ-СДС за отпадане на ДОД върху помощите на земеделските стопани. Не само не подкрепяха бранша, те пречеха за подпомагането му", уточни Караянчева.

 

Местните настояха ГЕРБ да направи всичко възможно да има редовно правителство, за да има реални стъпки за съживяване на земеделския сектор. "Важно е да върнем доверието на хората в политическата класа, но това могат да направят само хора, които са способни да носят отговорност и имат дългосрочна визия за развитието на България. Ние имаме опита и експертизата да го направим, затова изберете номер 22", призова хората Караянчева.

 

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени