Цялостно обновяване на голямо междублоково пространство в Асеновград

В междублоковото пространство са обособени два паркинга с по 14 паркоместа

Цялостно обновяване на голямо междублоково пространство в Асеновград
Цялостно обновяване на голямо междублоково пространство в Асеновград Източник: Община Асеновград
"Ремонтирахме междублоково пространство, което беше доста занемарено. На това място в миналото е имало депо за въглища, които са се ползвали за отопление от жителите на околните блокове. Пространството е около 2300 квадратни метра. Смятам, че стана приятно за хората, които живеят наоколо. Монтира се беседка, обособиха се зелени площи, улични трасета, паркоместа и наблюденията ми са, че хората си го харесват и си го ползват". С тези думи накратко кметът на Асеновград доктор Христо Грудев посочи, че е изпълнен един ремонт, дълго чакан от местните жители.
 
В междублоковото пространство са обособени два паркинга с по 14 паркоместа. Тротоарът около него се реновира в момента. На запад и на север е изградена малка паркова зона, в която се запазват съществуващите дървета. Обособена е алея с пейки и кошове за отпадъци. Монтирана е беседка, която е с площ около 15 квадратни метра и има 12 места за сядане.
 
Изградената паважна настилка позволява нейното демонтиране и монтиране отново - в случай, че се наложи подмяна или полагане на нови подземни комуникации и ремонт на съществуващи. По този начин няма да се извършва къртене на асфалтови или бетонови настилки. Изградено е отводняване на целия терен, чрез дъждоприемни шахти и нова дъждобранна канализация. Площта на междублоковото пространство е над 2300 квадратни метра.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени