Ученици научиха какви задачи изпълнява кметът на Асеновград

Седмокласници се запознаха с работата на кмета и администрацията

Ученици научиха какви задачи изпълнява кметът на Асеновград
Ученици научиха какви задачи изпълнява кметът на Асеновград Източник: Община Асеновград

Ученици от VII клас на СУ "Св. княз Борис I" посетиха община Асеновград. Те бяха посрещнати от зам.-кметът инж. Стоян Димитров. Той им разказа за работата, ангажиментите и задълженията на кмета. И още - как функционира общинската администрация. Инж. Димитров сподели пред подрастващите асеновградчани и техните ръководители, че да ръководиш една такава голяма община, като Асеновград, е доста отговорна и трудна задача.

 

Кметът няма фиксирано работно време. Отзовава се и помага винаги, когато и където е необходимо. И наред с това, трябва да организира дейности и да осигурява разрастването и развитието на града и населените места в общината, подчерта той. 

 

Димитров разказа, че длъжността на кмета изисква да е едновременно благ човек и в същото време – решителен, за да се справя бързо и ефективно в проблемни ситуации. Неговата роля е да осигури подходящи условия за живот на всеки един от жителите на общината, без значение от религия, възраст, раса, етническа принадлежност или политически възгледи.

 

Инж. Димитров посъветва младите хора да си поставят цели и мечти и да се стремят към сбъдването им, безотказно. Призова ги да наблягат над уроците, защото на Асеновград и България им трябват мъдри и интелигентни хора, които някой ден ще заемат отговорни длъжности и ще решават съдби.

 

"Разчитаме на Вас - със своите добри идеи и съвременни концепции за развитието на града да застанете някой ден на нашите места! Бъдете активни, но не в социалните мрежи, а комуникирайте помежду си "очи в очи", защото това се запомня. Проявявайте отговорност и гражданска позиция, пазете направеното – то е създадено за Вас. Учете, вслушвайте се в учителите и родителите си – те са най-близките Ви приятели, които никога няма да Ви подведат. И запомнете, че винаги сте добре дошли в община Асеновград!", каза в заключение зам.-кметът Димитров.

 

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени