Ученици от Асеновград продават валентинки, за да осиновят кошер

Инициативата с благотворителна цел ще се проведе на централния площад "Академик Николай Хайтов" в града

Саморъчно направените изделия на децата от ПГ "Свети Патриарх Евтимий"
Саморъчно направените изделия на децата от ПГ "Свети Патриарх Евтимий" Източник: Община Асеновград
По повод 14-ти февруари, обичайно празнуван и в България като Денят на влюбените, ученици от асеновградска гимназия провеждат благотворителен базар, съобщават от местната администрация. Каузата този път е осиновяване на пчелен кошер. Възпитаниците на ПГ "Свети Патриарх Евтимий" в Асеновград ще продават различни саморъчно изработени изделия.
 
Инициативата с благотворителна цел ще се проведе на централния площад "Академик Николай Хайтов" в града. Срещу надписа "АСЕНОВГРАД" учениците ще разположат своите творения. Със събраните пари те ще осиновят пчелен кошер, за който да се грижат. В замяна на благородството си младите хора ще получат мед, който ще бъде дарен на една от социалните услуги в община Асеновград. Реализирането на тази идея ще научи младежите на състрадателност, отговорност и екипна работа.
 
Възпитаниците на гимназията изготвиха и 14 броя картички и ушиха 14 броя маски. Целта на инициативата е да зарадва потребителите от Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в село Нареченски Бани. Базарът ще се проведе в два дни - днес - 10.02.22 г. и утре - 11.02.22 г., от 11:00 до 14:00 часа.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени