Удължиха срока за кандидатстване по програмата за саниране – II етап

Общините ще приемат документи до 10.02.24 г. (събота)

Саниран блок
Саниран блок Източник: Община Асеновград

Удължен е срокът за кандидатстване по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II". Това става ясно от публикация на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Срокът е удължен до 17:00 ч. на 29.02.24 г. (четвъртък).

 

Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ)
Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) Източник: Zonanews

На сайта на МРРБ е публикувана заповед за изменение на Насоките за кандидатстване по процедура чрез подбор "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II" по Националния План за възстановяване и устойчивост (НПВУ): ИСУН 2020 (government.bg) – подробности тук.

 

Важно е да се отбележи, че общините ще приемат заявления за участие в процедурата, от сдружения на собственици, до 10.02.24 г. (събота).

 

Удължаването на срока за подаване на проекти дава възможност на гражданите, които са останали в резервния списък с предложения по Етап I да кандидатстват във II етап. Съсобственици в блокове, които досега не са заявили желание за участие в програмата, също могат да го направят.

 

II етап от процедурата изисква 20% съфинансиране от собствениците. Припомняме, че документите за кандидатстване по  процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II" са налични на сайта на общината.

 

Повече информация относно необходимата документация и начина на кандидатстване може да намерите тук

Още от "Пловдив"

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Община Асеновград дава заключителна пресконференция във връзка с приключването на проекта за обновяване на сградата на ч

Проектът се реализира с комбинирано финансиране  от  ОП "Региони в растеж"2014-2020г., Фонд за устойчиви градове и съфинансиране от Община Асеновград

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени