Украински бежанци ще помагат за разчистването в Карловско

Служебният премиер ще посети най-пострадалите села

Наводнение в Карловско
Наводнение в Карловско Източник: Пресцентър на МС

Украински бежанци ще се включат в разчистването на селата Богдан и Каравелово. Над 600 доброволци се очаква да не почиват, а да работят заедно с пострадалите хора, за да почистят населените места след пороите. Ситуацията в Карловско все още може да бъде описана като апокалиптична - улиците са се превърнали в реки.

 

На петия ден от водното бедствие в Карловско служебният премиер Гълъб Донев ще посети три от най-сериозно пострадалите села - Богдан, Каравелово и Слатина. В разчистването на наноси, дървета и кал от улиците на трите населени места се включиха над 600 военнослужещи със специализирана военна техника. 

 

През изминалите дни стопаните отводняваха домовете си с помощта на доброволци. В понеделник в село Слатина беше служебният министър на отбраната Димитър Стоянов. За разчистването помагат строителни фирми с тежка техника. 

 

Очаква се да се включат и още доброволци. Помощи за пострадалите от наводненията се събират в кметствата на трите села.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени