Украинци, подкрепени от българи, протестираха в Пловдив срещу войната

Украйна не е грешка. Това е хубава държава. Ние сме горди с нея. Винаги уважаваме другите хора и народи, заяви Галина Бабина

Протест в Пловдив
Протест в Пловдив Източник: 24 часа

Украинци се събраха на протест в Пловдив с искане да бъде прекратена веднага войната в родината им. Те бяха подкрепени и от десетки местни жители, след които почетният консул на България в страната Димитър Георгиев, екскметът на града Спас Гърневски, бившият областен управител Андон Андонов и общинският съветник Веселка Христамян.

 

"Спрете веднага тази жестока война. Никаква цел не може да оправдае стрелбата, гибелта на хора и детските сълзи", заяви Оксана Заболотина. Тя се разплака, след като разказа, как нейни близки и приятели от Киев са й споделели, че вече магазините са празни и след всеки вой на сирените бързат да се скрият от бомбите.

 

"Украйна не е грешка. Това е хубава държава. Ние сме горди с нея. Винаги уважаваме другите хора и народи", заяви Галина Бабина. Тя добави, че е много притеснена за своите близки в родината си и се надяват световната общественост да спре това насилие.

В Пловдив украинци против войната-1
В Пловдив украинци против войната-1

 

Украинците благодариха на българската общественост за подкрепата в тези трудни за тях дни. "В този век да пречиш на един народ да живее както иска и да го нападнеш с цялата си азиатска мощ е недопустимо", Спас Гърневски.

 

Той не скри притеснението си, че след Украйна идва ред на Румъния и България и се надява световната демократична общност да се обедини срещу руските имперски амбиции.

 

Присъстващите на протеста поискаха да бъде спрян руския президент Владимир Путин, който със своята агресивна политика причинява страдания на цели народи.

 

Десетина провокатори са предизвикали напрежение. Стигнало се е до обиди и сблъсък. Полицията бързо се е справила.

 

Източник: "24 часа"

Още от "Пловдив"

Община Асеновград дава заключителна пресконференция във връзка с приключването на проекта за обновяване на сградата на ч

Проектът се реализира с комбинирано финансиране  от  ОП "Региони в растеж"2014-2020г., Фонд за устойчиви градове и съфинансиране от Община Асеновград

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени