Ускоряват ремонта на Околовръстното шосе в Пловдив

Ремонтните работи на Околовръстния път в участъка между Кукленско и Коматевско шосе ще бъдат завършени до 24 април

Ремонтират Околовръстното шосе в Пловдив
Ремонтират Околовръстното шосе в Пловдив

Ремонтът на Околовръстното шосе ще бъде ускорен, а организацията на движение ще бъде подобрена, съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров след среща с ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" и фирмата изпълнител.


Ремонтните работи на Околовръстния път в участъка между Кукленско и Коматевско шосе ще бъдат завършени до 24 април, което е почти с три седмици по-рано от първоначално обявения график.

"По време на разговорите постигнахме договореност за подобряване на временната организация на движение, така че да бъде избегнат хаосът и огромните задръствания в Пловдив, причинени от затварянето на Околовръстното в участъка от Кукленско шосе до кръстовището за Коматево и Първенец", коментира Здравко Димитров. Той обясни, че ще останат отворени  връзките с Марково и кв. "Коматево", както е и в момента. Транзитният тежкотоварен трафик ще бъде изведен от града, както вече беше предложено от Община Пловдив.


"Разбрахме се камиони  над 12 тона  да продължават директно по магистрала "Тракия", без да влизат в града,  към пътния надлез на Войводиново, оттам през "Скобелева майка" да стигат до Асеновградско шосе в посока Асеновград и Смолян. На връщане ще ползват същия обход. Вече са поставени указателни табели", допълни още кметът на Община Пловдив.


В срещата участваха председателят на УС на АПИ Георги Терзийски, Иван Досев, член на Управителния съвет, ресорният зам.-кмет на Община Пловдив Пламен Райчев и представители на фирмата изпълнител – "Европейски пътища" АД.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени