В Асеновград стартира ученически конкурс на тема "Левски"

Младите таланти могат да участват с рисунка, есе или стихотворение

Васил Левски
Васил Левски Източник: Община Асеновград

Община Асеновград, НЧ "Родолюбие" и ЦПЛР "Васил Левски" обявяват ученически конкурс за рисунка и/или есе и/или стихотворение по повод 150 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Повод за инициативата е и 70-годишнината на ЦПЛР "Васил Левски".

 

В литературния конкурс на тема: "Над тефтерчето на Левски: НАРОДЕ???? (стр. 115)" могат да участват ученици от 11 г. до 18 г., разделени в две възрастови групи:

 

Първа – V - VІІ клас (11 г. - 14 г.);

Втора – VІІІ - ХІІ клас (15 г. - 18 г.).

 

Рисунки на тема: "Апостолът през моите очи" ще бъдат оценявани в следните възрастови групи:

Първа – І - ІV клас;

Втора – V - VІІ клас;

Трета – VІІІ - ХІІ клас.

 

Всеки участник има право да представи едно произведение (есе, рисунка), специално създадено за конкурса.

Конкурсът е явен. Есетата могат да бъдат изпратени по пощата или на e-mail. Литературните произведения трябва да бъдат в размер до 2 стандартни страници (Times New Roman 12, разредка 1,5).

 

Същите следва да са подписани с трите имена на автора и следната информация за него: рождена дата, училище, точен адрес, телефон за връзка. Произведенията, които ще се изпращат по пощата, трябва да бъдат в 3 еднакви екземпляра. Адрес: гр. Асеновград, п.к. 4230, обл. Пловдив, НЧ "Родолюбие – 1873", пл. "Акад. Николай Хайтов" №4, За конкурса. ИЛИ гр. Асеновград, п.к. 4230, обл. Пловдивска, ЦПЛР "Васил Левски", ул. "Захари Стоянов" №1, За конкурса.

 

Вариант е творбите да бъдат изпратени и по е-mail: daficom@abv.bg ИЛИ odk_as@mail.bg , като прикачен файл с обозначение "За конкурса". Срокът за участие е до 13.02.23 г. Рисунките трябва да се изпращат по пощата на горепосочения адрес. От всяка категория и възрастова група ще бъдат отличени първенците, като ще бъдат връчени награди за I, II и III място. Победителите ще бъдат уведомени предварително. За повече информация: тел.: 0878 908 710; 0899 52 99 00; 088 54 111 70.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени