В Карлово обсъждаха приложението на маслодайната роза в хранително-вкусовата промишленост

В кръглата маса взеха участие проф. Стефан Драгоев и доц. Антон Славов, учените от БАН проф. Милка Милева и Габриеле Йовчев, д-р инж. Дочка Василева от Фонд на Фондовете

В Карлово обсъждаха приложението на маслодайната роза в хранително-вкусовата промишленост
В Карлово обсъждаха приложението на маслодайната роза в хранително-вкусовата промишленост Източник: Община Карлово
Kръгла маса "Ядлива Роза – потенциалът на българската маслодайна роза дамасцена в хранително-вкусовата промишленост" се проведе на 19 май в зала "Васил Караиванов" в Карлово.
 
Организатори на събитието бяха Община Карлово и учредителите на Фондация Ядлива Роза – Росица Паунова-Длъгнекова и Ина Абаджиева. Срещата бе открита от заместник-председателя на ОбС Карлово и член на мрежата "Изграждаме Европа с представители на местното самоуправление" Анастасия Чолакова.
 
В кръглата маса взеха участие представителите на Университета по хранителни технологии в Пловдив проф. Стефан Драгоев и доц. Антон Славов, учени от Института по микробиология към БАН проф. Милка Милева и Габриеле Йовчев, д-р инж. Дочка Василева от Фонд на Фондовете, управители на фирми, представители на различни асоциации и производители.
 
Събитието, част от програмата за Празника на розата в Карлово, бе изключително полезно и ползотворно за всички присъстващи, които са свързани с българската маслодайна роза. Обмяната на опит и информация от толкова различни институции само би допринесла за изграждането на по-добра национална политика и обединяване на общността, заинтригувана от розата.
 
Представени и обсъдени бяха перспективите и предизвикателствата, както и потенциала за развитие и реализация на продукцията на българските розопроизводители и розопреработватели в хранително-вкусовата промишленост.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени