В Пловдив: Гласуваш и се ваксинираш

СИК са разположени и в сградата на Регионалната здравна инспекция, където работи ваксинационен кабинет

РЗИ-Пловдив
РЗИ-Пловдив Източник: БНТ

В Пловдив секционни избирателни комисии са разположени и в сградата на Регионалната здравна инспекция, където обичайно през почивните дни работи ваксинационен кабинет. Сега хората, които отиват да гласуват, ще имат възможност и да се имунизират срещу COVID, ако все още не са го направили.

 

През последните дни в сградата на регионалната здравна инспекция бяха извършени ремонти и преоборудване, за да се осигури добра организация за изборния ден. Подменяха се осветителни тела, очертаваха се коридори с указани посоки на движение, така че да не се смесват потоците хора.

 

"Има отделни входове където ще влизат хората, които са за изборите и съвсем отделен вход на първия етаж в отдел по епидемиология – там ще бъде изнесен временно само за този ден имунизационния пост", заяви д-р Аргир Аргиров, зам.директор РЗИ-Пловдив.

 

Наред с планираните проверки по обществени обекти, здравните експерти са в готовност да се отзовават и на сигнали на избирателните комисии за спазване на противоепидемичните мерки. В 16-та РИК Пловдив-град са изготвили график, по който представителите на секционните комисии да пристигат в палатите на Международния панаир, така че да няма голямо струпване на чакащи.

 

"Ние сме осигурили двойно повече пространство от необходимото, с оглед на това, при изчакването при отчитане на резултатите в палатата, СИК-вете да имат достатъчно разстояние един спрямо друг", каза Ивайло Василев, председател РИК 16.

В съседната палата на Международния панаир ще пристигат членовете на избирателните комисии от 17-те общини на пловдивска област. От 17-та РИК са взели оперативно решение те да разрешават преминаването към гласуване с хартиени бюлетини в случай на дефектирала машина. Така ще се избегне спиране на гласуването за дълго време.

"На предходните избори трябваше да се чака решение на ЦИК, което забави много членовете на СИК – тъй като спира един процес и може 2-3 часа да няма обратна връзка и да се вземе решение на ЦИК", коментира Дарина Тодорова, председател на РИК 17.

На последните избори в две секционни комисии в града преминаха на хартиени бюлетини, заради развалени машини, докато в областта това се случи на три места.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени