В Пловдив заведенията пълни, масово не се спазват елементарни противоепидемични мерки

Спи градът след големия нощен купон в събота вечер. Така според БНТ оже да се опише положението в Пловдив след снощните претъпкани...

Хора без маски и отстояние в заведенията в Пловдив
Хора без маски и отстояние в заведенията в Пловдив Източник: БНТ
Спи градът след големия нощен купон в събота вечер. Така според БНТ оже да се опише положението в Пловдив след снощните претъпкани дискотеки и заведения, в които почти никой не е спазвал елементарни противоепидемични мерки. 
 
В арт квартала "Капана" е било претъпкано от посетители, клиенти на заведенията признават, че никой не ги е проверявал за здравни сертификати, нито пък са виждали представители на контролните органи. В част от дискотеките са изисквали сертификати и зелени паспорти, но на много места това не се е случвало. Никой не е спазвал изискването за отстояние от 1,5 м в заденеията и дискотеките, където посетителите са били буквално натъпкани. 
 
"Това е начинът, по който ние искаме да работим и начинът, по който мислим, че нещата възможно най-скоро ще се върнат към нормалния начин на живот", заявява пред БНТ Радослав Чилингиров, собственик на нощен клуб в Пловдив. Той обясни, че въпреки гратисния период, който даде държавата, те не допускат хора без сертификати или валидни тестове. Осигурили са и мобилен пункт пред заведението, който тества всички желаещи. Пробата е готова за 20 минути и ако се окаже отрицателна, едва след това хората са допускани в дискотеката.
 
От понеделник сутрин започват проверките на Районната здравна инспекция. Тогава изтича и гратисният период за зелените сертификати и ще започне налагането на глоби на нарушителите.

Още от "Пловдив"

Радомир Чолаков: След статията във ФАЦ - в междунарен план ПП са приключили, с тях не може да се управлява

Той обърна внимание, че през цялото време Нинова говори за ГЕРБ. "Има някаква обсесия. Правят се всевъзможни странни коалиции, само и само да не е ГЕРБ", подчерта бившият депутат от ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени