В Сопот подготвят гражданско неподчинение заради безводие

Предстои много скоро хуманитарна криза. Не работи ВМЗ-Сопот, спрял съм детските градини, обясни кметът Деян Дойнов

Сопот
Сопот Източник: Zonanews

Гражданско неподчинение и бунт готвят в Сопот. Причината е, че хората са без вода от повече от 72 часа заради наводненията в района. Според управата на Сопот институциите пренебрегвали проблема. В недоволството се включи и актьорът Николай Урумов, който е там за празника на града днес.

 

"Вече четвърти ден няма вода. А никой от ВиК не идва, за да установи проблема, нито да каже кога ще се реши проблемът", заяви Урумов пред NOVA. Той предполага, че основната причина за безводието в града са разрушенията в наводнените села.

 

Според кмета на Сопот градът е на прага на хуманитарна криза. "Съпричастни сме с другите населени места и техните проблеми от природната стихия. Но няма как 11-хилядна община да бъде оставена без вода", заявиДеян Дойнов. В неделя е имало спонтанен протест пред Общината, а хората са се заканили да затварят основни пътища и жп линии.

 

Кметът казва, че е уведомил за проблема регионалния министър, вътрешния министър, президента и главния прокурор. Изготвил е писмо, към което има и подписка на гражданите. "Предстои много скоро хуманитарна криза. Не работи ВМЗ-Сопот, спрял съм детските градини", обясни Дойнов.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени