Вежди Рашидов се отказва да е кандидат за депутат

Мястото му в пловдивскат алиста от кандидат-депутати ще заеме младият член на ГЕРБ Пенчо Малинов

Вежди Рашидов
Вежди Рашидов Източник: Zonanews

Вежди Рашидов се отказва от кандидат-депутатското място в листите на ГЕРБ, за да даде път на младите гербери. Това е заявил самият той, цитиран от "24 часа". Рашидов бе депутат и в 45-ото НС. Сега той е сложен на четвърто място в пловдивската листа на ГЕРБ-СДС, която се води от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. На второ място е бившият кмет на града Иван Тотев, на трето - юристът Радомир Чолаков. Мястото му ще заеме младият член на ГЕРБ Пенчо Малинов, който бе 2 мандата общински съветник.

 

"Първо, бил съм 5 мандата депутат. Второ, на 70 години съм. Трето, време е да се даде път на младите и те да се развиват", коментира бившият министър на културата. "Време е младите хора да започнат да поемат своя път", добавя той. На въпрос дали окончателно се оттегля от политиката, Вежди Рашидов отговори, че ще съобщи допълнително когато реши дали ще направи това. Заради катастрофата, която претърпя преди 2 седмици той няма да помага в предизборната кампания на ГЕРБ.

Още от "Пловдив"

Радомир Чолаков: След статията във ФАЦ - в междунарен план ПП са приключили, с тях не може да се управлява

Той обърна внимание, че през цялото време Нинова говори за ГЕРБ. "Има някаква обсесия. Правят се всевъзможни странни коалиции, само и само да не е ГЕРБ", подчерта бившият депутат от ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени