Вижте първите обекти от Концепцията на община Асеновград, с които ще се кандидатства за финансиран

Община Асеновград ще представя поетапно обектите от Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) на Асеновград и партньори

Община Асеновград
Община Асеновград Източник: Община Асеновград

Община Асеновград ще представя поетапно обектите от Концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) на Асеновград и партньори. През новия програмен период голяма част от средствата от програмите на Европейския съюз (ЕС) ще се предоставят чрез интегриран териториален подход, посредством интегрирани териториални инвестиции/ИТИ/.

 

В тази връзка, общините трябваше да разработят концепции, с които да  кандидатстват за финансиране. Тази, на община Асеновград включва обекти от сферата на спорта, туризма, културата, градската среда, пътната инфраструктура, образователната инфраструктура, околната среда и развитието на социалните услуги.

 

Ето кои са проектните идеи в областта на спорта.

Изграждане на многофункционална спортна зала за бойни спортове и борба. В Асеновград и региона функционират множество клубове за бойни спортове и борба, в които спортуват стотици деца. Огромната част от клубовете се помещават в малки и нефункционални помещения, които не отговарят на изискванията за практикуване на съответните спортове. Целта на проектната идея е да бъде изградена многофункционална спортна зала за бойни спортове и борба, която да осигури подходящи условия за тренировки и състезания и да събере клубовете от града на едно място. Планирано е залата да бъде изградена на специално отреден за това терен - в близост до Градския плувен комплекс - на мястото на започната и изоставена преди доста години спортна зала, зад "новия" пазар. Зоната е с отлична локация и концентрация на спортни и младежки обекти. В съседство са разположени тенис кортове, плувен басейн, скейт зона, зала за вдигане на тежести. Предстои и изграждане на Младежки център там. През зоната преминава и велоалея. Прогнозната стойност на тази инвестиция е: 1 600 000 лв.

 

Ремонт на общински тенис кортове. Проектът цели ремонт и обновяване на общинските тенис кортове, разположени между "новия" пазар и басейна, зад СУ "Св. княз Борис I". Предвижда се ремонт на съществуващи съблекални и на трибуни и поставяне на седалки за зрители, подмяна на осветление, ремонт на оградите на съоръжението, настилки и др. ремонтни дейности. Целта на проекта е да се създадат съвременни условия за тренировка на състезателите и за провеждане на състезания. Да се стимулира развитието на детско-юношеския спорт. Да се подобри материално-техническата база. Да се подобри комфортът на спортистите. Да се привлекат повече млади хора, които да се занимават със спорт. Прогнозната стойност на този проект е 300 000 лв.

 

Изграждане на фитнес парк на открито до Градски плувен комплекс. В последните години се наблюдава все по-голям интерес към спортуването на открито. Предвижда се изграждане на голям фитнес парк на открито със съответните уреди, съоръжения и прилежаща инфраструктура. Планирано е фитнес паркът да бъде разположен пред Градския плувен комплекс - отлична локация с голяма концентрация на спортни и младежки обекти и в непосредствена близост до 2 от най-големите училища в града – ОУ "Петко Каравелов" и СУ "Св. княз Борис I". Прогнозната стойност на тази инвестиция е 200 000 лв.

Още от "Пловдив"

УХТ връчи почетната титла “Доктор хонорис кауза” на посланик Алехандро Поланко

На вълнуваща церемония под звуците на студентския химн Gaudemaus Igitur дипломатът получи от ректора на УХТ, проф. Галин Иванов, атрибутите на почетното звание: огърлие и папирус-грамота

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени