Водопада фест – рок, майсторски хляб, рибена фиеста и забавления за малки и големи

"Днес шеф е кметът" бе кулинарно приключение с участието на кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, кметът на Тутракан Димитър Стефанов и Цонко Цонев – Кметъла от Каварна

Водопада фест – рок, майсторски хляб, рибена фиеста и забавления за малки и големи
Водопада фест – рок, майсторски хляб, рибена фиеста и забавления за малки и големи Източник: Община Карлово

Водопада фест Карлово 2023, чийто акцент бе в първия есенен ден на годината, се превърна в истинска атракция за жителите и гостите на града. Старт на шоуто на 23 септември даде пекарът Георги Лефтеров – Майстора. Той замеси и изпече на място десетки хлебчета с квас, които всички, дошли на площад "20-ти юли", можеха да опитат. Хората разговаряха с Георги и за тайните на старите технологии за правенето на вкусен хляб.

 

"Днес шеф е кметът" бе кулинарно приключение с участието на кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, кметът на Тутракан Димитър Стефанов и Цонко Цонев – Кметъла от Каварна. Под изпълненията на вечни рок парчета Кметъла направи три казана с миди по каварненски, Димитър Стефанов готви рибена чорба по тутракански, а асистент на двамата бе д-р Кабаиванов.

 

Качествата на приготвените ястия оцениха желаещите да похапнат, а специална благодарност към кметовете отправи Христо Мутафчиев – председател на Съюза на артистите у нас. По ул. "Водопад" виртуозните улични музиканти Симеон Германов и Янко Константинов зарадваха хората със своите изпълнения.

 

В тематичните шатри "Моят свят е част от твоя", "Приказни герои" и Арт шатра, организирани от "Соник Старт", малки и големи се включиха в игри и творчески занимания. Ден по-рано, в рамките на феста, бе направена премиера на кулинарната книга "Фантазията - най-великата подправка" на д-р Костадин Шанков.

 

Състоя се също предпремиерната прожекция на "Записки по едно предателство" - игрален филм на режисьора Георги Дюлгеров, публиката се срещна с актьора Пламен Димов. Рок концертът на "Фондацията" - Венко Поромански, Иван Лечев, Добрин Векилов - Дони, Славчо Николов и Кирил Маричков, започва в 20:00 ч. на централния площад.

 

В следващите години Общината ще обогатява с още събития Водопада фест, сподели д-р Кабаиванов. Той благодари на всички, участвали и присъствали на събитието.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени