Военен самолет се разби в авиобаза "Граф Игнатиево", двамата пилоти са загинали (НА ЖИВО)

Учебният самолет L-39 се е разбил при изпълнение на сложна маневра на пределно малка височина. Най-вероятно пилотите са изпуснали контрола на машината

Пожарът от разбилия се самолет
Пожарът от разбилия се самолет Източник: Скрийншот видео кадър

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отмени авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с учебен самолет L-39 ZA, съобщиха от пресцентъра на военното министерство.

 

Учебният самолет L-39 се е разбил в авиобаза "Граф Игнатиево" при изпълнение на сложна маневра на пределно малка височина. При инцидента не се е задействал катапултът, респективно парашутите не са се отворили, съобщи БНТ.

 

Машината е била пилотирана от двама летци. Най-вероятно пилотите са изпуснали контрола на машината. Тя се е наклонила с носа напред и е паднала. От удара в земята самолетът се е възпламенил и е предизвикал пожар. 

По всяка вероятност двамата пилоти са загинали. Няма други пострадали.

 

В момента се провежда разследване. Взети са мерки за локализиране на пожарите и установяване на причините за инцидента. Мястото се обследва от вертолет "Кугър".

 

По-рано днес президентът Румен Радев участва в демонстрационен полет на изтребител F-16 в авиобазата по покана на Военновъздушните сили на САЩ. За утре там беше планирано провеждането на летателен ден по случай 20 години от приемането на България в НАТО и 35 години от приемането на самолет МиГ-29 на въоръжение в българските Военновъздушни сили.

Още от "Пловдив"

Радомир Чолаков: След статията във ФАЦ - в междунарен план ПП са приключили, с тях не може да се управлява

Той обърна внимание, че през цялото време Нинова говори за ГЕРБ. "Има някаква обсесия. Правят се всевъзможни странни коалиции, само и само да не е ГЕРБ", подчерта бившият депутат от ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени