Второ издание на Математическото състезание в Асеновград

В памет на акад. Благовест Сендов

Второ издание на Математическото състезание в Асеновград
Второ издание на Математическото състезание в Асеновград Източник: Община Асеновград

Община Асеновград отново ще финансира инициативата на "Ротари клуб - Асеновград" за провеждане на математическо състезание в памет на акад. Благовест Сендов. Идеята ще се реализира за втора поредна година. Домакин на събитието ще е Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в града. Датата е 25.03.23 г., а началният час - 14:00 ч.

 

В математическата надпревара участие ще вземат седмокласници от основните училища, функциониращи на територията на община Асеновград. Състезателите ще бъдат разпределени в отбори по 3-ма ученици. Специални гости на събитието ще бъдат проф. Божидар Сендов - брат на акад. Сендов, доц.  Жени Сендова - негов ученик и последовател, директорът на Матеметическа гимназия  "Акад. Кирил Попов" – Пловдив – Веселина Карапеева. Този екип ще бъде и жури.

 

Регламентът на математическото състезание е разработен въз основа на правила, утвърдени от Министерството на образованието и науката (МОН). Провежда се в един кръг, като материалите са по учебната програма за общообразователната, разширената и допълнителната подготовка от I срок. Времето за работа на състезателите е 40 мин. + 5 мин. - в началото за уточнения.

 

На всеки отбор ще бъдат предоставени по 3 задачи, разделени в 3 категории: алгебра; геометрия; текстови. Оценяването се извършва съгласно критерии по точки, като се взима предвид времето, за което са решени, и броят на правилните решения. Максималният брой точки, който един отбор може да спечели, е 100.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени