Юксел Расим: Рамадан Аталай манипулира, че има проблеми между Ахмед Доган и Делян Пеевски

Той призова Рамдан Аталай да напусне Народното събрание и да влезе следващият от листата, за да може да се нормализира организацията в Пловдивска област

ДПС централа
ДПС централа Източник: Facebook

"Снемането на доверието от господин Рамадан Аталай е решение на областната структура. Това всичко, което се случва в Пловдивска област – във всички структури, е на базата на всичко, което се случва, откакто той дойде като кандидат-народен представител и стана пет пъти такъв с гласовете на хората, които го подкрепиха тук". Това коментира пред bTV Юксел Расим, ръководител на ДПС в Пловдив.

 

"Областната структура многократно е заявявала, че с него няма как да сполучим и няма как да имаме добри резултати, но нямаше кой да ни чуе. Надявам се, че този път председателят Делян Пеевски ще ни чуе – хората искат промяна, искат млади хора", коментира още Юксел Расим.

 

"Общинската председателка на Кричим под свой натиск събира подписи и подписва декларации, на нея също е снето доверието", отбеляза още той.

"Структурите се състоят от 15-18 човека, а подписват трима човека, които са приближени на Рамадан Аталай и той ги манипулира, че има проблеми между почетния председател и господин Пеевски. Ние такова нещо не знаем", посочи Юксел Расим.

 

Той призова Рамдан Аталай да напусне Народното събрание и да влезе следващият от листата, за да може да се нормализира организацията в Пловдивска област.

 

Али Байрам от ДПС заяви, че натиск в движението няма, а някои хора се опитват изкуствено да създадат такъв. "Оставката на господин Рамадан Аталай е гласувана от 38 членове на областния съвет и това не е свързано с нашия почетен председател, никой не ни е натискал. Партията от 13 000 гласа вече пада на 6000 гласа и това е причината да бъде свалено доверието от Рамадан Аталай. Не смятам, че има някакво напрежение между господин Доган и господин Пеевски", отбеляза Али Байрам, общински председател на ДПС в Пловдив.

 

Той допълни, че има хора, които за да оневинят себе си, използват тези имена, а това не е "чистоплътно".

 

"Ние сме в постоянно комуникация и с почетния председател на ДПС, и с господин Пеевски, и с организационния отдел. По време на избори винаги има координация. С господин Пеевски говорихме преди 3 минути, с господин Доган – нямам спомен", коментира Али Байрам.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени