За протестни действия по повод смяната на Борда решават синдикатите във ВМЗ-Сопот

Цялата ситуация със смяната на борда е съмнителна, а мотивите за рокадата, които обяви министър Нинова - "будят смях", заяви лидерът на КТ "Подкрепа" във ВМЗ Димитър Атанасов

Вазовски машиностроителни заводи (ВМЗ-Сопот)
Вазовски машиностроителни заводи (ВМЗ-Сопот) Източник: Zonanews

Изпълнителните съвети към КТ "Подкрепа" и КНСБ към ВМЗ-Сопот се събират на спешно заседание заради внезапната смяна на борда на директорите на оръжейницата.

 

Те ще обсъдят съвместните си действия и дали да започнат протести срещу решението на "Държавната консолидационна компания" и вицепримиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова да сменят борда.

 

"Двата синдиката сме единодушни и трябва да вземем заедно решение. Не искаме да кадруваме, както често са ни обвинявали преди. За два дни много глупости се изговориха по повод на имотите, които продава ВМЗ.

 

Искам да ви кажа, че тези имоти - хижа "Чевира", хотела в Сопот, имотите край Гара Калояново, те не са апетитни. През годините много хора идваха, оглеждаха ги и си заминаваха", каза лидерът на КТ "Подкрепа" във ВМЗ Димитър Атанасов в предаването "Точно днес".

 

Според синдикалиста цялата ситуация със смяната на борда е съмнителна, а мотивите за рокадата, които обяви министър Нинова - "будят смях". По думите на Атанасов, новите лица в Съвета на директорите нямат опит с подобен вид специално производство и това ще бъде пагубно за дружеството.

 

Припомням, че в петък министър Нинова обяви, че ВМЗ-Сопот само за три месеца от печалба над 3 млн. лв. се е стигнало до загуба от 1 млн. Тя добави, че държавното дружество е отказало да плати дивидент на държавата и е започнало да разпродава обособени части от ВМЗ, по думите й - зад гърба на принципала ДКК и Министерството на икономиката.

 

Заради това внезапно в петък бе сменен целият борд на държавното дружество. Изпълнителният директор Иван Стоенчев, назначен през февруари, обаче запазва поста си. Ръководството на община Сопот също не е съгласно с промените в борда. "Професионализмът" в други области и "почтеността" не са единствените критерии, на които трябва да отговоря ръководството на военно-промишления комплекс, който е структуро-определящ за икономиката и сигурността на страната, посочват от общината.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени