Забранява се пешеходното преминаване между улиците "Модър и "Царевец" в Пловдив

Демонтирана и отстранена временната пасарелка, осигуряваща пешеходното преминаване между районите "Южен" и "Западен"

Строителните дейности по изграждане на пробива продължават
Строителните дейности по изграждане на пробива продължават Източник: Община Пловдив

"Забранява се пешеходното преминаване между улиците "Модър" и "Царевец" през жп линиите до приключване на строителните дейности по изграждане на пробива през 2023 г." Това съобщи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Във връзка с дейностите по строителството на пробива е демонтирана и отстранена временната пасарелка, осигуряваща пешеходното преминаване между районите "Южен" и "Западен".


"Гражданите трябва да разберат, че преминаването на обекта е животозастрашаващо, защото от една страна там се извършват дейности с тежка строителна техника, а от друга – преминават влакове по жп линията. Рисковете са огромни, затова молим гражданите да не рискуват. Осъзнаваме, че създаваме затруднения за гражданите, но очакваме от тях разбиране", коментира Пламен Райчев. Той допълни, че проектът е изключително важна част от изграждането на вътрешния ринг на града и ще създаде пряка връзка между районите "Западен" и "Южен", ще облекчи трафика и ще помогне за подобряване качеството на въздуха.


Проектът се изпълнява в срок. Приключи подмяната на ВиК инфраструктурата, която е в обхвата на проекта. Започна изграждането на шлицовите стени и се работи в синхрон с другия проект, който се изпълнява от "ВиК" ЕООД Пловдив, за изграждане на Южния обходен колектор. Той също минава в трасето на подлеза "Модър- Царевец".


Срокът на действие на забраната ще продължи до приключване на строителството.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени