Задържаха кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив област, Георги Мараджиев

По думите на сина му е задържан около 9:20 без да бъде представена някаква заповед

Георги Мараджиев
Георги Мараджиев Източник: ПП ГЕРБ

Задържаха кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив област, Георги Мараджиев. Маскирани са нахлули в семейната му фабрика днес около 9 часа. По думите на сина му е задържан около 9:20 без да бъде представена някаква заповед. Маскираните били служители на икономическа полиция.

 

"В момента ме арестуват, не мога да говоря", заявил градоначалникът пред репортер на Trafficnews, който се свързал с него. Към този момент не ясна причината за ареста. През март той бе разпитван в полицията по сигнал за купуване на гласове. 

 

Тогава Мараджиев заяви, че разпитът е бил за събитията от 10 ноември 2021 г. в Ново село, когато той и местни жители направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическа полиция провеждаше акция по време на предизборната кампания.

 

По думите на Мараджиев, го викат за трети път по дадения казус. Според него целта на цялото мероприятие е той да бъде сплашен и да се всее страх в другите кметове на ГЕРБ и членовете на партията.

Още от "Пловдив"

Ремонтират се тротоари в Асеновград

Нашата цел е да осигурим безопасна и достъпна среда с възможност без затруднения да се придвижват по тротоарите родители с детски колички и трудно подвижни хора, посочи пред медии кметът на общината доктор Христо Грудев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени