Зам.-кметът Петров връчи наградата на победителката в конкурса на община Асеновград

Конкурсът спечели 10 годишната Азра от с. Мулдава

Азра Мехмед и зам.-кметът Петър Петров
Азра Мехмед и зам.-кметът Петър Петров Източник: Община Асеновград

Заместник-кметът на община Асеновград инженер Петър Петров връчи наградата на спечелилата в конкурса на община Асеновград "Най-интересна приказка, написана от дете" с грамота и книга.

 

"За мен е удоволствие за пореден път да съм част от вълнуващо детско преживяване! Да напишеш приказка не е никак лесно, но със сигурност е интересно. Не всеки приема предизвикателството да разбуди въображението си и да представи мислите си на повърхността пред обществото. Изисква се не само смелост, но и вдъхновение. Позволете ми от името на кмета на Асеновград д-р Христо Грудев и от свое име да благодаря лично на Азра Мехмед за положените усилия, за инициативността, за ангажираността. Защото, за да участва човек в подобна творческа инициатива е нужно да притежава знания, грамотност и развита мисъл. Щастлив съм, че в община Асеновград се раждат все повече деца, умеещи да изразяват емоциите си чрез писане. Видяхме, че конкуренцията в конкурса беше сериозна, което може само да ни радва. Благодаря и на родителите, които възпитават подрастващите в любов към книгата, писането и четенето! Пожелавам на всички здраве и още много награди от вълшебни инициативи, свързани с литературата и изкуството. Знайте, че в лицето на община Асеновград и кмета на града д-р Грудев винаги може да откриете подкрепа!", каза пред присъстващите Петров.

 

Победителката е 3-токласничката Азра Сезгин Мехмед на 10 год. от с. Мулдава, която учи в  ОУ "Отец Паисий" гр. Асеновград. Приказката, с която участва и стана победител се казва "Морското приключение на Чарли и Джулия". Тя спечели първото място сред 15 написани приказки от деца. Азра сподели, че не е очаквала да спечели първото място, но пък е много щастлива от това. Това е първата приказка, която 10-годишното момиче пише, но въодушевена от първото място в конкурса е започнала втора такава, и разказа накратко какво ще напише в нея. Азра обеща, че ако община Асеновград направи друг такъв конкурс, ще участва отново.

 

Момичето получи грамота и книжка с написано специално послание от д-р Христо Грудев: "Мило дете, бъди любознателно и упорито, винаги изпълнено с мечти и сили, за да ги постигаш! И не забравяй, че книгите са най-тихите и постоянни приятели. Те са достъпни и мъдри съветници. Книгите са нашите най-търпеливи учители!"

 

 

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени