Заместник-кметът Антон Минев откри изложба в Исторически музей – Карлово

В нея се проследяват биографиите на 22-ма военни дейци, бивши опълченци, 11 от които достигат до генералски чин

Заместник-кметът Антон Минев откри изложба в Исторически музей – Карлово
Заместник-кметът Антон Минев откри изложба в Исторически музей – Карлово Източник: Община Карлово

Заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев откри изложба, гостуваща в града по повод отбелязването на 186-годишнина от рождението на Апостола, в Исторически музей Карлово на 17.07.2023 г.

 

Фотодокументалната изложба е под мотото "Ний летиме от Балкана мощни Шипченски орли...", организирана от Национален парк-музей "Шипка–Бузлуджа". Директорът на парк-музея Чавдар Ангелов представи експозицията, посветена на някогашните български опълченци, които след Освобождението стават кадрови военни и допринасят за военната слава на младата българска държава.

 

В нея се проследяват биографиите на 22-ма военни дейци, бивши опълченци, 11 от които достигат до генералски чин, и тяхното участие в ключови за Отечеството ни събития – Съединението, Сръбско-българската война, Балканските войни и Първата световна война. Жители и гости на Карлово могат да посетят фотодокументалната изложба до 31 август 2023 г.

 

Преди откриването на изложбата заместник-кметът Антон Минев посрещна в Карлово пред паметника на Васил Левски туристи ветерани от осмия национален поход "Троянски Балкан – по пътеките на Апостола". Туристите са от 22 града, а техен ръководител е Румен Узунов.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени