Започна кампанията за плащане на данъците с 5% отстъпка в Асеновград

Относителният дял на събраните средства от местни данъци и такси битови отпадъци за 2021 г. е 63,08% в общата сума на приходите с общински характер

Община Асеновград
Община Асеновград Източник: Община Асеновград
Вече  тече кампанията по заплащане на видовете местни данъци и такса битови отпадъци за 2022 г., съобщават от пресцентъра на Община Асеновград. Жителите могат да се възползват от 5% отстъпка, ако платят задълженията си в срок до 30.04.22 г.
 
Всеки може да провери стойността на данъка си в сайта на община Асеновград: "Меню" - "Електронни услуги" - "Задължения към местни данъци". За целта е необходимо да се попълни ЕГН, пин код, издаден от общината, и съответният код за сигурност. За данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства срокът за плащане е на две равни вноски. Първата е до 30.06.22 г., а втората - до 31.10.22 г. От отстъпката от 5% могат да се възползват гражданите, платили задълженията си за цялата година.
 
Плащането на данък сгради и такса смет, данък моторно превозно средство (МПС), патентен данък, туристически данък и данък за таксиметровите превози може да се осъществи по няколко различни начина - онлайн чрез Виртуален ПОС терминал на сайта – asenovgrad.bg,  чрез превод по банков път, на касите в "Информационен център" в сградата на общинската администрация, както и чрез "Easy Pay", "еРay" и в Български пощи. Инспекторите дежурят по график, с цел да се обслужват гражданите без прекъсване от 08:00 ч. до 17:00 ч. Касите към отдела са със същото работно време.
 
Относителният дял на събраните средства от местни данъци и такси битови отпадъци за 2021 г. е 63,08% в общата сума на приходите с общински характер. В сравнение с предходната 2020 г. постъпилите суми от тези приходи са с 1 087 107 лева повече. Събираемостта от местните данъци и такса битови отпадъци за 2021 г. за община Асеновград е около 82% за видовете данъци.
 
От Община Асеновград припомнят, че общинската администрация е задължена да предава неизрядните данъкоплатци на частни съдебни изпълнители. Те, от своя страна, образуват изпълнителни дела и предприемат последващи действия за събиране на дължимите суми.

Още от "Пловдив"

Изтребители от авиобаза "Граф Игнатиево" са били вдигнати заради сигнал за взривно устройство на пътнически самолет

Българските екипажи са изпълнили всички процедури в съответствие с изискванията на националното и международното законодателство за контрол над въздухоплаването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени