Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Вижте важните срокове за подаване на документи и класиранията на учениците

Първокласници
Първокласници Източник: Община Асеновград

Община Асеновград информира, че тече срокът за прием на документи за записване на ученици в I клас на общинските училища, съобщиха от общинския пресцентър. Първоначално, до 31-ви май родители могат да подават необходимата документация, съгласно Наредба за приемане на ученици в I клас на общинските училища на територията на Асеновград (може да я откриете и прочетете – ТУК: https://www.asenovgrad.bg/bg/naredbibg-1 ), в съответното училище – на място в канцеларията или по електронен път.

 

Списъците с приетите на I класиране деца се обявяват на входа на учебното заведение и в училищния интернет сайт, в срок до 5-ти юни. Записването на приетите ученици става лично в училището от 08:00 ч. до 17:00 ч. в периода 06-ти – 12-ти юни. След този срок следва обявяване на свободните места до 19-ти юни.

 

От 20-ти до 24-ти юни ще се подават документи за участие във II етап на класиране на бъдещите първокласници. Обновените списъци, след повторния прием, се обявяват до 26-ти юни.

 

На 27-ми и 28-ми юни родителите трябва да запишат класираните деца. И на 1-ви юли отново се обявяват останалите свободни места за първокласници в съответното училище. От 5-ти юли вече започва приемът на документи за участие в III класиране, който е със срок 30-ти август.

 

Списъците в последния етап се обявяват на 4-ти септември. А записването на приетите първокласници от III класиране е на 5-ти септември. В случай, че са останали още свободни места за I клас, подаването на документи и вписването на ученици става съгласно заповед и график, утвърдени от директора на определеното учебно заведение.

Още от "Пловдив"

УХТ връчи почетната титла “Доктор хонорис кауза” на посланик Алехандро Поланко

На вълнуваща церемония под звуците на студентския химн Gaudemaus Igitur дипломатът получи от ректора на УХТ, проф. Галин Иванов, атрибутите на почетното звание: огърлие и папирус-грамота

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени