Започна ремонтът на ул. "Захари Стоянов" в Асеновград

Обектът трябва да е готов за 80 календарни дни

Започна ремонтът на ул. "Захари Стоянов" в Асеновград
Започна ремонтът на ул. "Захари Стоянов" в Асеновград Източник: Община Асеновград

Днес зам.-кметът по строителството в Асеновград инж. Стоян Димитров даде официално старт на ремонтните дейности по цялостното обновяване на ул. "Захари Стоянов" в града. Той сподели, че "това е най-важната улица в този квартал".

 

И каза още: "Тук са разположени едно училище и две детски градини. Ремонтът ще се прави на етапи, като всеки един етап ще отнема между 15 и 20 дни, в зависимост от дължината на съответната отсечка. Идеята е максимално да облекчим възможността на гражданите да ползват достъпа до домовете си, същевременно и с това, ги призоваваме за търпение и да не възпрепятстват строителството, защото изпълнителят има своите срокове и всяко едно забавяне рефлектира и върху тях. Дължината на отсечката е около 550 метра. Ще бъдат направени и нови бордюри, нови тротоарни настилки навсякъде и цялостна подмяна на асфалтовото покритие на улицата. Идеята е да създадем комфортно пребиваване на гражданите. При приключване на този ремонт ще стартираме и ремонтът на ул. "Първомайска", която е перпендикулярна на тази улица и осъществява достъпа до централния булевард. Ремонтът е част от Инвестиционната програма на община Асеновград, като тази година за съжаление се забавихме малко, поради това, че държавният бюджет се забави, а след това, и инвестиционната програма се забави, като приемане и поради тази причина започваме малко по-късно ремонтите. Смятаме, че в рамките до активния зимен сезон ще успеем да приключим изцяло с ремонта. Служители от озеленяването ще направят оглед изцяло на дърветата и ако се наложи ще се предвидят места за нови дървета. Има дървета, които трябва да бъдат премахнати от гледна точка на възрастта им. Дърветата, които няма нужда да бъдат премахвани, които са здрави, общината има ангажимент само и единствено да ги оформи и да ги подкастри. Нашата идея е по-скоро там, където има възможност да бъдат засадени нови дървета, това да се случи. Надяваме се ремонтът на улицата да подобри цялостния облик на квартала".

 

Строителните дейности на ул. "Захари Стоянов" стартират от кръстовището с ул. "Средна гора", като е предвидено да бъде изпълнен на участъци, като всеки участък е от пресечка до пресечка. От днес, 25-ти октомври, е предвидено да бъде затворена улицата в участъка от "Средна гора" до "Първомайска". След приключване на дейностите по този участък ще се преминава към следващия - от ул. "Първомайска" до ул. "Капитан Райчо". Общият срок за изпълнение на договора е 80 календарни дни, като същите стартират от днес.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени