Започва изграждането на нова светофарна уредба в Карлово

Първа копка на съоръжението бе направена днес

Започва изграждането на нова светофарна уредба в Карлово
Започва изграждането на нова светофарна уредба в Карлово Източник: Община Карлово

Започва изграждането на нова светофарна уредба в Карлово – на Т-образното кръстовище на улиците "Генерал Заимов" и "Теофан Райнов". Първа копка на съоръжението бе направена на 9 октомври.

 

Тъй като улица "Т. Райнов" е част от републикански път I-6, кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов изпрати през м. юли писмо до инж. Ясен Йорданов – председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", с настояване за положително становище.

 

Започва изграждането на нова светофарна уредба в Карлово`
Започва изграждането на нова светофарна уредба в Карлово` Източник: Община Карлово

Общината възложи и проектантска фирма изготви проект, който бе предоставен на АПИ и КАТ. След всички съгласувателни процедури изграждането на светофара започва. Още една нова сигналнаизираща уредба ще бъде направена на Т-образното кръстовище на ул. "Александър Стамболийски" с ул. "Теофан Райнов".

 

Реализацията и на двете е със собствени средства на Община Карлово. През следващата седмица започва монтирането на светещи знаци до 10 пешеходни пътеки в Карлово, намиращи се на най-рисковите за пешеходците места.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени