Заработи първият STEM център в Асеновград

Той се състои от две зали с три функционални зони, в която учениците ще развиват своите знания и умения

Откриха първия STEM център в Асеновград
Откриха първия STEM център в Асеновград Източник: Община Асеновград

Първият за Асеновград STEM център по природни науки, изследвания и иновации беше открит тържествено, съобщават от общинската администрация. Той е разположен в ПГ "Цар Иван Асен ІІ" и може да се ползва от всички възпитаници на училището. Част от официалното откриване бе директорът на Дирекция "Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество" Живка Георгиева.

 

"Искрено благодаря за поканата! Радвам се, че съм част от откриването на първия STEМ център в Асеновград. Професионална гимназия "Цар Иван Асен II" е едно от бързо развиващите се училища, смея да твърдя, дори в областта. Тук подходите в образованието съчетават знанията със съвременни методики на обучение. Сигурна съм, че функционирането на STEM центъра ще засили още повече интереса на учениците към професията, която са избрали да придобият и по-късно - да практикуват. Вярвам, че преподавателите ще дадат всичко от себе си, за да предадат своя опит на децата, да ги научат да анализират проблемите, да ги мотивират за създаване на иновации в подхода си за представяне на практически решения. От името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев и от свое име пожелавам успешна реализация и професионално развитие, както на учениците, така и на преподавателите и ръководството на училището!", каза пред присъстващите Живка Георгиева.

 

Центърът е изграден по националната програма "Изграждане на училищна STEM среда" в партньорство с "КЦМ 2000 ГРУП". Той се състои от две зали с три функционални зони, в която учениците ще развиват своите знания и умения.

 

С новия STEM център ще се разшири обхватът на изучаваните технологии и ще се добави оборудване по базово електричество, хидравлика и автоматизация. Той е по проект на Министерството на образованието и науката (МОН) и има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени