Здравко Димитров: Не предвиждаме допълнителни мерки в Пловдив

Нека бъдем дисциплинирани, да се ваксинираме, за да се гарантира нормалния ритъм на живот, призова кметът

Здравко Димитров
Здравко Димитров Източник: Община Пловдив

"На този етап не е необходимо на територията на община Пловдив да се въвеждат допълнителни ограничителни мерки, както за събитията, така и за бизнеса". Това заяви кметът Здравко Димитров след експертна работна среща, свързана с прилагането на разпоредбите за превенция срещу коронавирус, предвидени в последната заповед на министъра на здравеопазването, съобщават от общинската администрация.


"Културният календар на Пловдив през септември е наситен с изключително много и емблематични за българската култура събития, за това призовавам организаторите да се придържат стриктно към разпоредбите на Министерството на здравеопазването и към изискванията на общината, описани в разрешителните за провеждане на съответните мероприятия", заяви още кметът.


Той призова пловдивчани и гостите на града стриктно да изпълняват противоепидемичните мерки, да спазват физическа дистанция и лична хигиена, да носят маски на закрито и да се ваксинират, за да се ограничи разпространението на вируса и да се гарантира нормалният ритъм на живот.


Припомняме, че мерките са в сила от началото на седмицата и ще продължат до края на октомври. Пълният текст на заповедта на министъра на здравеопазването, можете да видите тук.

Още от "Пловдив"

Одобрена е Концепцията за интегрирана териториална инвестиция на Община Карлово

Тя е насочена към активизиране на икономическата активност и устойчивото интегрирано развитие на четири съседни общини в два региона за планиране - Карлово, Хисаря, Брезово и Троян

Прочетете повече прочетете повече

МОН и община Карлово ще работят за по-тясна връзка на бизнеса с образованието

Кметът Емил Кабаиванов посочи, че големите машиностроителни предприятия в региона имат голяма необходимост от кадри и местният бизнес е готов да съдейства за подпомагане на обучението

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени