Здравко Димитров: Не предвиждаме допълнителни мерки в Пловдив

Нека бъдем дисциплинирани, да се ваксинираме, за да се гарантира нормалния ритъм на живот, призова кметът

Здравко Димитров
Здравко Димитров Източник: Община Пловдив

"На този етап не е необходимо на територията на община Пловдив да се въвеждат допълнителни ограничителни мерки, както за събитията, така и за бизнеса". Това заяви кметът Здравко Димитров след експертна работна среща, свързана с прилагането на разпоредбите за превенция срещу коронавирус, предвидени в последната заповед на министъра на здравеопазването, съобщават от общинската администрация.


"Културният календар на Пловдив през септември е наситен с изключително много и емблематични за българската култура събития, за това призовавам организаторите да се придържат стриктно към разпоредбите на Министерството на здравеопазването и към изискванията на общината, описани в разрешителните за провеждане на съответните мероприятия", заяви още кметът.


Той призова пловдивчани и гостите на града стриктно да изпълняват противоепидемичните мерки, да спазват физическа дистанция и лична хигиена, да носят маски на закрито и да се ваксинират, за да се ограничи разпространението на вируса и да се гарантира нормалният ритъм на живот.


Припомняме, че мерките са в сила от началото на седмицата и ще продължат до края на октомври. Пълният текст на заповедта на министъра на здравеопазването, можете да видите тук.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени