Здравко Димитров: Започваме ремонт на Карловско шосе до два месеца

Изграждането на Югоизточната тангента се очаква да започне през август

Здравко Димитров и Бойко Борисов на проверка на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе
Здравко Димитров и Бойко Борисов на проверка на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе Източник: Община Пловдив

"След като приключи ремонтът на Околовръстното шосе между Кукленско и Коматевско шосе, започва реконструкцията на Карловско шосе в участъка на Община Пловдив", съобщи кметът Здравко Димитров след среща с председателя на УС на АПИ Георги Терзийски. Участие взеха и Иван Досев, член на Управителния съвет и зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.


"По наше настояване средствата за ремонта бяха включени в тазгодишната програма на АПИ, тъй като отсечката от 2.5 км. е част от републикански път II-64", допълни кметът. По думите му отсечката от края на бул. "Васил Левски" до изхода на Пловдив е в много лошо експлоатационно състояние, затова ще бъде направена цялостна рехабилитация като е предявена пълна подмяна на пътната настилка, подобряване на местата с компрометирана носимоспособност, подобряване на отводняването, нова маркировка. Община Пловдив ще инвестира и в ново осветление. Получих уверението на г-н Терзийски, че АПИ работи усилено за успешното приключване на процедурата за възлагане изграждането на Югоизточната тангента на Околовръстното шосе. За Пловдив този проект е от изключителна важност, защото ще доведе до облекчаване на трафика в града. Ще подобри значително транзитното движение, преминаващо сега през Пловдив, от общините Куклен и Асеновград към магистралите "Тракия" и "Марица", а оттам до граничния пункт "Капитан Андреево", допълни още кметът Здравко Димитров след срещата в АПИ. По думите му очакванията на експертите от агенцията са, че най-късно до юли изпълнителят ще бъде избран и ще започне работата по 5-километровата отсечка от пътен възел "Скобелева майка" до  новото кръгово кръстовище на "Асеновградско шосе".


Припомняме ви, че проектирането на новата пътна артерия стартира още докато Здравко Димитров беше областен управител. Тя ще е с габаритите на скоростен път – по две платна за движение в двете посоки. Новият път ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. 10-километровото трасе между Пловдив и Асеновград беше разширено и ремонтирано, а в момента се изграждат локалните платна към бизнес зоните от двете му страни.

Още от "Пловдив"

Одобрена е Концепцията за интегрирана териториална инвестиция на Община Карлово

Тя е насочена към активизиране на икономическата активност и устойчивото интегрирано развитие на четири съседни общини в два региона за планиране - Карлово, Хисаря, Брезово и Троян

Прочетете повече прочетете повече

МОН и община Карлово ще работят за по-тясна връзка на бизнеса с образованието

Кметът Емил Кабаиванов посочи, че големите машиностроителни предприятия в региона имат голяма необходимост от кадри и местният бизнес е готов да съдейства за подпомагане на обучението

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени