"Златната" шахматистка Виктория Радева играла ключова партия в Будва с 40 градуса температура

Тя бе приета от кмета на Пловдив Костадин Димитров

Виктория Радева и Костадин Димитров
Виктория Радева и Костадин Димитров

 Състезателката по шахмат Виктория Радева, която бе част от националния отбор, спечелил историческа първа европейска титла за България на шампионата на Стария континент в Будва, бе приета от кмета на Пловдив Костадин Димитров.

 

"Много съм щастлива да се прибера в Пловдив. Това е моят роден град, обичам си го много. Благодарна съм за подкрепата през годините. Имахме мач с Азербайджан в шестия кръг, който се наложи да играя с 40 градуса температура и повръщане, но получих подкрепа от останалите момичета и успях да го изиграя. След срещата ме заведоха в бърза помощ. Искам да отправя призив - имаме нужда от здрави семейства, които да изграждат млади и хубави хора", заяви Радева.

 

Бащата на Виктория - Славей Радев не скри емоциите си и призна, че за него е било сбъдната мечта да чуе българския химн в чест на своето дете, съобщи БТА.

 

Тимът на Азербайджан спечели сребърните медали на шампионата. Виктория Радева записа реми на трета дъска срещу представителка на този отбор. С ремита се отчетоха и Антоанета Стефанова на първа дъска и Гергана Пейчева на четвърта. Нургюл Салимова пък победи на втора дъска и пътят на България към златото се откри.

 

Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева - това са модерните героини на българския шахмат. Отборният шампион при дамите на ЕП 2023.

 

Още от "Пловдив"

Одобрена е Концепцията за интегрирана териториална инвестиция на Община Карлово

Тя е насочена към активизиране на икономическата активност и устойчивото интегрирано развитие на четири съседни общини в два региона за планиране - Карлово, Хисаря, Брезово и Троян

Прочетете повече прочетете повече

МОН и община Карлово ще работят за по-тясна връзка на бизнеса с образованието

Кметът Емил Кабаиванов посочи, че големите машиностроителни предприятия в региона имат голяма необходимост от кадри и местният бизнес е готов да съдейства за подпомагане на обучението

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени