Борисов: Нинова си позволи да каже, че всичко в енергетиката се дължи на мен. Да, стабилността се дължеше на нашето управление. ГЕРБ не е във властта от 3 години, Нинова беше министър, как ние ще сме виновни?

Поехме ангажимент за подкрепа на Израел, добави той

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Към правителството има вот на голямо доверие и съжалявам, че се загубиха толкова дни, но това е парламентарна практика и го има в Конституцията. Чух се с Петков, не исках да има спекулации с това, че няма да съм в пленарна зала за вота на недоверие, но имаше огромно мнозинство в подкрепа на кабинета. Вотът не мина преди всичко заради БСП. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Разград. 

 

"Госпожа Нинова си позволи да каже, че всичко в енергетиката се дължи на мен. Да, стабилността се дължеше на нашето управление. ГЕРБ не е във властта от 3 години, Нинова беше министър, как ние ще сме виновни? Тези 3 години празнота ли е? Какво свършиха за това време? Защо 3 години няма ПВУ? Ако го бяха приели, нямаше да има проблеми. Те го отхвърлиха, за да приемат Джемкорп. Сега правим най-доброто. Нищо по-здраво от нашата сглобка не може да се построи", посочи Борисов.

 

По думите му Петков и Василев не си държат на думата, всеки ден съм принуден да отговарям на обвинения, за които те си мълчат. Разбрахме се лидерите да не участваме в предизборната кампания с възможностите, които имаме. Исках Василев да е финансов министър, за да е по-здрава сглобката. Бяхме се разбрали да не се използват инструментите за финансите в битката на местните избори. Депутатите от ГЕРБ са възмутени и цялата парламентарна група ме предупреди, че ще са внимателни каква е събираемостта към днешния ден. Приходите като миналата година ли са или не - това попитаха Василев колегите", категоричен е той.

 

И допълни, че Костадинов от "Възраждане" е прав, че самият той се държи по различен начин, защото се налага да подкрепя, но и да отговаря на партньорите си.

 

"Показахме истинска солидарност с Израел, подготвихме декларацията за подкрепа. Свършихме огромна работа, имахме извънредно заседание с ЕНП. Поехме ангажимент за подкрепа на Израел. Води се ужасна война. Надявам се да се проявява повече разум, доброта и търпение, защото гинат невинни хора в ужасни жестокости, конфликтът може да се пренесе в различни точки", заяви Борисов.

Още от "Разград"

Районна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, 24-годи

Вечерта на 18 януари 2024 година младият мъж срещнал свой познат на улица в село Острово и го нападнал, като му нанесъл множество удари по тялото и главата с ръце и крака

Прочетете повече прочетете повече

Борисов в Разград: И друг вот да има, ще има същата съдба! Нищо по-здраво от тази сглобка не може да се направи (ВИДЕО)

Борисов разкри още, че премиерът Денков преди малко му се е обадил и му е благодарил за подкрепата днес в пленарна зала от страна на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени