Бойко Борисов: Радев след нас критикува правителството! Ама то е твое това правителство (НА ЖИВО)

За подслушванията - оказа се пълна лъжа

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Днес е тъжен ден, защото отбелязваме кончината на Васил Левски. Но това е и празничен ден - защото в главите на всички нас остават заветите на Апостола. За чиста и свята българска република и за етническа толерантност. ОТ това съм се водил, когато дойдох и видях, че от джамията на Разград беше изранало дърво. И затова отпуснахме пари за ремонт на джамията, както и за изграждане на нова църква - Св. Иван Кръстител. Сега с ужас разбирам, че управляващите са взели парите за джамията. Това каза на среща със симпатизанти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Много ги дразнеше джипката, но парите, които сме давали от нея е за такива неща - за църкви, за джамии, за ремонти. Те вече 11 месеца не слизат от тези джипки, бе. Много уважавам г-жа Цънцарова  (от bTV, бел. ред.), тя правеше разследването за джипката. И ако тогава е ило лошо, защо сега е добро. Никъде няма премиер в Европа, който да се вози на 12-13 годишни коли, обясни Борисов. 

На днешния ден е много важни да си спомним и за "възродителния процес". Понеже тук има журналити и от Шумен - АМ "Хемус" никога няма да я направят. Дано завършат това, което сме започнали.

За подслушванията - оказа се пълна лъжа. Много ми се иска да водим чисто политически разговори с Вас - за партията, за новите ни лица, за политика. Но те, управляващите, не дават възможност за това. Днес бях решил с колегите да говорим за финансовата политика - за консервативни бюджети, колкото изкарва държавата, толкова да харчи. Докога ще изкараме с тези заеми. 

Много ми се иска Вие да сте здравата сила в парламента, да се запази финансовата стабилност, да покриваме Маастрихските критерии. Днес гледам нафтата е 3 лв. - това е страшно за бизнеса, туризма, за хората. Ние ги държахме на най-ниската ставка на акциза. Затова предложихме 9% ДДС, както и на основните хранителни продукти. Радев вчера и той говори след нас за ДДС, критикува правителството. Но чие е това правителство? Твое е, възмути се бившият премиер. 

 

Борисов допълни, че Радев призова МС спешно да разгледа проблема с ДДС на основните хранителни продукти. "Няколко часа след нас. Но чие е това правителство. То е негово. Той ги хвали, че са страхотни бизнесмени, които са декларирали 80 000 по сметките. Асен Василев попари очакванията на бранша за намаляване на ДДС", подробно коментира Борисов.

Кирил Петков хвали този диктатор от Руанда, който е избил стотици хиляди хора, избил е журналисти, опозицията. Тук изпозват термина "изчегъртвам", а там са ги избили всички опоненти. В Брюксел има протести срещу този диктатор. 

 

Засекретиха заседанието на енергийната комисия - защото няколко техни човека станаха за 3 секунди милионери. И аз не разбирам защо журналистите си мълчат, защо не се възмутиха от това засекретяване на заседанието. Взеха им телефоните, забраниха да присъстват журналисти. И темата по заповед изчезна от медиите. Уплашиха се, че много рано ще бъдат разобличени. Защо да не може да се проследи открито заседанието, кое е секретното? Кой се обади и каза - направете я секретна? Кой се обади? Кой? Нали това беше въпросът. Кой? И те вкупом го изпълниха. 

 

Аз лично съм много притеснен от това, което се случва по границата на Украйна, взривения нефтопровод, от това, което чувам от чуждите медии. Единственият шанс България да бъде защитена е да сме много лоялен, силен член на НАТО. Вчера даже мои приятели се обадиха и кават: "Абе, ей, ти като започнеш да говориш така за Радев положително и ни объркваш", заяви Борисов. Аз сутринта говоря за намаляване на ставките, той след 2-3 часа повтаря моите думи. 

 

От 427 лв. е скочил торът на 1800 на тон. Колк още излезе себестойността ан житото, на овеса - 60 лв. допълнително на декар. Кой ще ги компенсира? 9,1 % е официалната инфлация, която те контролират, всичко е скочило - домати, краставици, храни, сирене, хляб - традиционните храни, всичко е скочило. Няма нито една сфера, в която те да са по-добри от нас. Къщичка за птички няма да направят, една велоалея няма да направят. Ще отидат на горния таван на дълга, при тези финанси, при тези сривове на икономиката и дори и да дойдеш на власт, хората ще бъдат страшно обеднели. Преди половин година предупредих какво ще се случи с цените, сега хората го усещат с корема си, припомни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Всеки ден трябва да се напомня, че всичко това е заради техните управления - на Радев и Петков. Нас вече една година ни няма. Ние ще ги подкрепим за националната сигурност, за отбраната, за еврозоната. Някой питал ли ме е мен как съм се оправял - за газа, за изтребителите, с гърците за газопровода. С решение на ЕК създадохме хъб "Балкан" в България. И това не се забеляза, мина между редовете - на Балканите по наше време се съобразяваха четири години какво ще каже София. Сръбският президент казваше - "Каквото каже Бойко, това е". 

Сега ще ни вземат и газовия хъб, ще гледате през крив макарон АМ "Хемус", ще се сещате за нас, като ходите за Гърция, на Кресна, два часа чакане, катастрофи - пак ще се сещате за нас. В момента те се държат като на предизборна кампания - представяте ли си ние до февруари да нямаме бюджет, месеци наред при наше управление България да е на първо място по смъртност от Ковид. 

Още от "Разград"

Районна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, 24-годи

Вечерта на 18 януари 2024 година младият мъж срещнал свой познат на улица в село Острово и го нападнал, като му нанесъл множество удари по тялото и главата с ръце и крака

Прочетете повече прочетете повече

Борисов в Разград: И друг вот да има, ще има същата съдба! Нищо по-здраво от тази сглобка не може да се направи (ВИДЕО)

Борисов разкри още, че премиерът Денков преди малко му се е обадил и му е благодарил за подкрепата днес в пленарна зала от страна на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени