Бойко Борисов в Разград: Денков беше премиер най-вече заради мен. Но повече никога няма да бъде (ВИДЕО)

Няма да правим коалиция с тях при това тяхно мислене, подчерта лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Разград
Бойко Борисов в Разград Източник: Facebook

Лидерът на ГЕРБ пристигна на предизборна среща в Разград. Препълнената зала го посрещна с бурни аплодисменти. "Денков беше премиер най-вече заради мен. Но повече никога няма да бъде. Няма да правим коалиция с тях при това тяхно мислене", каза Борисов по отношение на ПП-ДБ.

 

"Много пъти съм бил премиер. По три пъти съм бил от всичко. Мисля, че това е достатъчно за една биография. С това "Борисов - премиер" мисля, че ги плашите. Но това трябва да е само, ако имаме много голяма мнозинство. Вече сме истинска партия, след тези 3 г. тормоз, чегъртане и какво ли още не или трябва да се управлява стабилно, или няма да правя нищо. Нямаме ли мнозинство, за да управляваме стабилно, няма да поемам отговорност. Изкарайте милион гласа и тогава можем да кажем: "Готови сме да управляваме”. Кой ще е премиер – ще измислим", заяви още лидерът на ГЕРБ.

 

Въпросът е искаме ли след изборите да имаме силна България, изтъкна лидерът на ГЕРБ. Всеки евродепутат ще ни е важен и затова в България ще дойдат всички кандидати и лидери на ЕНП, защото в цяла Източна Европа България винаги е била най-силна.

 

Той изтъкна важността на отношенията с Турция. И припомни безпрецедентен случай, допуснат от охраната и протокол на турския президент: Аз карах джипката, а с мен бяха президентът Ердоган, Жан-Клод Юнкер, Антонио Таяни и Доналд Туск.

 

Борисов припомни и безпрецедентните отношения с Дейвид Камерън, като припомни и постигнатото по време на управлението на ГЕРБ в отношенията с Япония, Саудитска Арабия и други.

 

"Денков си наслагал билбордове с мене. Аз не давам на партиятга да ме слага. Денков се качил с мене. Той, за да е премиер, го дължи само на мене. Кажи едно "благодаря". Министрите ти в 2/3 от времето бяха в командировки. Подадох жалба в ЦИК да махнат тази пропаганда с мене. Денков не си слага Кирил Петков, а мене", каза Борисов по повод скандалните билбордове на ПП.

 

"Льо Пен и Мелони започват да говорят за крайнодясно. Имаме прекрасни контакти с тях. Ама ЕНП ще се окаже в един момент в ситуацията на ГЕРБ. Мога да се обзаложа, че президентът Ердоган няма случай, в който неговата охрана и протокол толкова да се доверили, че аз карах джипката, а той седеше до мене. Зад мене Жан-Клод Юнкер, в средата Антонио Таяни, до него Доналд Туск. Десетки техни бодигардове търчат из гората в Евксиноград, ама няма хващане. Дойде премиерът на Великобритания, не беше идвал министър-председател на Япония, да не говорим за Белия дом. Това правехме ние, защото имахме държава, имахме служби. На премиера на Великобритания му казах, че имаме поговорка "Око да види - ръка да пипне". В 3 ч. сутринта излетяхме, кацнахме в Бургас, прелетяхме цялата граница. Той снимаше, снимаше... Аз му викам как се е променила Европа. Ако беше преди 30 г. да снимаш границата, щяха да те окошарят. Той показа как охранявам границата на колегите в Брюксел. 300 млн. лева съм донесъл на България за охрана на границата", припомни Борисов.

 

"Безотговорността няма край. Те видяха провала си. От това, което чуха и видяха, разбраха, че трябва да станат остра опозиция и след това Западът да ни събере. ПП не искали с нас. Добре, ние не сме се затичали. Ние имаме хора, а при тях, когато си отидат Минчев и Лорер, кой ще остане? Кого ще предложат - няма кой. А и механизмът на мислене им е на улична бригада. Те искат да изсмучат информацията от ДАНС, МВР, затова казаха МВР или нищо друго”, посочи се лидерът на ГЕРБ. 

 

Той припомни, че когато турски политици казали на Ердоган, че България се огражда от Турция, след му разказал какво правим, турският президент заяви, че само метеоролозите могат да кажат дали ще захладнее времето между България и Турция.

 

"От тогава 3 г. какво - нищо. Като слушам тези и къщичките за птички са откраднали. ПП не искали с нас. Добре, ние не сме се затичали. Ние имаме хора. А при тях, когато си отидат Минчев и Лорер, кой ще остане. Кого ще предложат - няма кой. А и механизмът на мислене им е на улична бригада. Те искат да изсмучат информацията от ДАНС, МВР, затова казаха МВР или нищо друго. Имат от какво да се страхуват", ядоса се лидерът на ГЕРБ.

"Представете си да бяхме кандисали на техните ултиматуми... Те са си правили сметка да ни успят и да ни приключат незаконно. Департаментът на САЩ написа, че нашите арести са незаконни. На асамблеята на НАТО имаше много непоканени. Аз имах среща с американските конгресмени, с германските депутати, с всички. Но не видях други. Нашите западни партньори видяха какво се е случило", каза Борисов.

 

"Ако тръгнат с "Възраждане" да правят правителство, ще ги бият батковците. Не вярвам и БСП да им се хване на въдицата. Много пъти съм бил премиер. Мисля, че това е достатъчно за една биография. С това "Борисов - премиер" мисля, че ги плашите. Но това трябва да е само, ако имаме много голяма мнозинство. Вече сме истинска партия, след тези 3 г. тормоз, чегъртане и какво ли още не. Или трябва да се управлява стабилно, или няма да правя нищо. Нямаме ли мнозиство, няама да поемам такава отговорност. Изкарайте близо милион гласа, тогава можем да излезем и да кажем "Готови сме да управляваме". Кой ще е премиер ще измислим - веднага мога да кажа 15-20 имена, които ще са по-добри и от Денков, и всякаква там", каза още Бойко Борисов.

 

В началото на срещата водачът на листата Делян Добрев представи кандидатите на коалицията за парламентарните избори.

 

Добрев коментира изявленията на Асен Василев и Кирил Петков, че в никакъв случай след изборите няма да правят коалиция с ГЕРБ и ДПС. Тях първо никой не ги е канил, че да правят такива изявления, коментира водачът на листата в МИР-Разград.

 

"Идваме от Търговище и там описахме какво представлява Промяната. Г-н Борисов каза, че със записите не виждаме как ще можем да работим с тях. Веднага се появиха във Фейсбук Асен Василев и Кирил Петков да обясняват как няма да управляват с ГЕРБ и ДПС. Тях никой не ги е канил. Ако не са с ГЕРБ и ДПС, с кого - с БСП и "Възраждане" ли? 3 г. ни продаваха илюзии", каза Добрев пред множеството.

 

"Каква е мечтата на Кирил Петков? Може би си мечтае за посредници по газа, за "Джемкорп"?! Ето това ли са им мечтите? Те предлагаха Борисов да ме даде курбан. Малко съм слабичът, едва ли ще стана за курбан. По-хубав би станал от Асен Василев. Той ме съди мене за 250 хил. лв., защото бил напълнял. И свидетел му е Лорер. Казал "Да, напълнял е". Мечтата са им пуделите, пачките или контрабандата", уточни Добрев и добави, че от първия ден знаел, че "тези са измамници".

 

"Имаме нужда от убедителна победа и на европейските избори. Ние сме постигали най-добрите резултати, когато бяха правителствата на Борисов, защото имаше комуникация. ГЕРБ има абсолютна подкрепа в ЕНП, а ЕНП е най-голямата партия в ЕС. Ние сме длъжни да препотвърдим това доверие, което са ни гласували", каза Асим Адемов и призова за обединение.

 

Още от "Разград"

Районна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, 24-годи

Вечерта на 18 януари 2024 година младият мъж срещнал свой познат на улица в село Острово и го нападнал, като му нанесъл множество удари по тялото и главата с ръце и крака

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени