Бойко Борисов в Разград: В този вид няма как да подкрепим кабинет на ПП-ДБ, атентатът срещу Гешев е чудовищен акт (НА ЖИВО)

В този проектокабинет на ПП-ДБ има няколко фигури, за които не мога да кажа лошо - на отбраната, на екололията, коментира бившият премиер

Бойко Борисов в Разград
Бойко Борисов в Разград Източник: Скрийншот/Facebook

И за тази църква, и за джамията оставихме пари и както казах днес на свещениците, и на ходжата - мечтата ми беше да ги открием двете заедно. Надявам се в много кратки срокове да завършим обектите, след като съставим редовно правителство. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Разград, където е на посещение. 

 

Атентат срещу , когото и да е човек е зловещо нещо. Аз съм потърпевш - знаете, че Цветелина навремето я взривиха, това е страшно за семейството. Аз не съм запознат с детайлите за този атентат, бих оферирал към една книга на доц. Алексей Петров "Тероризъм и системи за сигурност". Там е най-добре обяснено. Целта е създаване на хаос, на страх, да накараш една цяла система да се съобразят с друго мнение, с други приоритети, обясни Борисов.

 

Искам да уверя всички, че този атентат, който носи лоши последици за България, още повече ни амбицира да довършим с колегите съдебната и правната реформа. Двете неща не са насочени към лицето Иван Гешев, а да се реформира системата като такава. Съчувствам му, особено това да се извърши пред съпругата и децата му. Това е чудовищен акт. Но реформата ще продължи, както сме обещали, увери лидерът на ГЕРБ.

 

Този атентат повлиява на чуждите медии, Иван Гешев го е спасило това, че е бил в бронирана кола, но не искам да навлизам в технически подробности - следствието знае по-добре, каза той.

 

Явно ще минем пак през 90-те години, след нелегалната миграция, чудовищна, след такива актове, навън ще се замислят сериозно. Тежки последици във всяка сфера, заяви Борисов.

 

В този проектокабинет има няколко фигури, за които не мога да кажа лошо - на отбраната, на екологията, коментира бившият премиер. Но народът каза, че са сбъркали времето (ПП-ДБ, бел. ред.) - не могат да управляват сами. От акад. Денков разбрах, че ще преговарят с всички. Аз бих казал, че освен с нас, други, с които да говорят нямат. Поне така мисля аз, добави бившият министър-председател.

 

В този му вид няма как да има такъв кабинет! Първо са втори (ПП-ДБ, бел. ред.), освен това малко се издадоха днес - преговори ще имат с ДПС, интересно ми е със Слави Трифонов как ще преговарят. Знам, че в този хаос, в тази нарастваща престъпност, миграция и обедняване на хората нищо добро не ни очаква. След 3-4 месеца пак ще водим същия разговор, но ще сме по-обеднели, без никакъв шанс за Шенген и еврозона, подчерта Бойко Борисов. 

 

"Поздравявам Кирил Петков, че не е в кабинета. Но само Асен Василев, ако са го пуснали – или е голямо доверие, или е голям капан. Основните упреци бяха към него. Единственият приятел към днешна дата на Асен Василев се казва Бойко Борисов. Ако скритият премиер е Асен Василев - не е честно, по-добре да го предложат за премиер", заяви лидерът на ГЕРБ. 

 

Борисов коментира и появилата се информация за проектокабинет на ГЕРБ. "Освен вътрешната ми опозиция да е направила нещо, докато аз обикалям", пошегува се лидерът на ГЕРБ. 

 

Още от "Разград"

Районна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, 24-годи

Вечерта на 18 януари 2024 година младият мъж срещнал свой познат на улица в село Острово и го нападнал, като му нанесъл множество удари по тялото и главата с ръце и крака

Прочетете повече прочетете повече

Борисов в Разград: И друг вот да има, ще има същата съдба! Нищо по-здраво от тази сглобка не може да се направи (ВИДЕО)

Борисов разкри още, че премиерът Денков преди малко му се е обадил и му е благодарил за подкрепата днес в пленарна зала от страна на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени