Областният управител на Разград участва в среща за развитието на туризма в Северна България

Домакин на срещата бе областният управител на Велико Търново Людмила Илиева

Областен управител-Разград
Областен управител-Разград Източник: Zonanews

Областният управител на Разград Деян Димитров участва в среща за развитието на туризма в Северна България. Форумът е в рамките на инициативата на Димитров за изпълнение на План за съвместни дейности на областните управители от Северен централен район в сферата на туризма.

 

Домакин на срещата бе областният управител на Велико Търново Людмила Илиева. Областните управите на Велико Търново, Плевен, Габрово, Русе, Силистра и Разград ще имат регулярни срещи с туроператорите от Северна България, съобщиха от пресцентъра на областната управа в лудогорския град след форума. 

 

В дискусията участваха и експерти от областните администрации, туристическия бранш и неправителствения сектор в сферата на туризма. Набелязани са конкретни мерки за развитието на сектора. Целта е привличането, както на български, така и на румънски посетители и създаването на общи маршрути в региона, които да включват културен, поклоннически, селски, кулинарен и други видове туризъм. Предвижда се още разработването на Фейсбук страница, където ще се промотират най-интересните културни събития и туристически обекти в шестте области.

 

"Трябва да бъдем по-близо до хората и да представяме туристическите продукти по един по-атрактивен начин, за да ги привлечем към конкретно събитие или обект. Важно е да ги накараме да съпреживеят, да изпитат емоция, когато отидат на определен фестивал или посетят дадено място", казва областният управител на област Разград.

 

По думите му ще се работи по-активно за привличането на туристи от северната ни съседка. За целта ще бъдат привлечени влогъри и инфлуенсъри, ще се публикуват материали в Румъния, които да засилят интереса към страната ни, особено към Северен централен район.

 

Подготвя се и общ събитиен календар, който ще рекламира най-атрактивните прояви и места. Предстои изследване на профила на туристите в шестте области, като акцентът ще падне върху българските и румънските граждани.

Още от "Разград"

Районна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, 24-годи

Вечерта на 18 януари 2024 година младият мъж срещнал свой познат на улица в село Острово и го нападнал, като му нанесъл множество удари по тялото и главата с ръце и крака

Прочетете повече прочетете повече

Борисов в Разград: И друг вот да има, ще има същата съдба! Нищо по-здраво от тази сглобка не може да се направи (ВИДЕО)

Борисов разкри още, че премиерът Денков преди малко му се е обадил и му е благодарил за подкрепата днес в пленарна зала от страна на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени