Областният управител на Разград участва в среща за развитието на туризма в Северна България

Домакин на срещата бе областният управител на Велико Търново Людмила Илиева

Областен управител-Разград
Областен управител-Разград Източник: Zonanews

Областният управител на Разград Деян Димитров участва в среща за развитието на туризма в Северна България. Форумът е в рамките на инициативата на Димитров за изпълнение на План за съвместни дейности на областните управители от Северен централен район в сферата на туризма.

 

Домакин на срещата бе областният управител на Велико Търново Людмила Илиева. Областните управите на Велико Търново, Плевен, Габрово, Русе, Силистра и Разград ще имат регулярни срещи с туроператорите от Северна България, съобщиха от пресцентъра на областната управа в лудогорския град след форума. 

 

В дискусията участваха и експерти от областните администрации, туристическия бранш и неправителствения сектор в сферата на туризма. Набелязани са конкретни мерки за развитието на сектора. Целта е привличането, както на български, така и на румънски посетители и създаването на общи маршрути в региона, които да включват културен, поклоннически, селски, кулинарен и други видове туризъм. Предвижда се още разработването на Фейсбук страница, където ще се промотират най-интересните културни събития и туристически обекти в шестте области.

 

"Трябва да бъдем по-близо до хората и да представяме туристическите продукти по един по-атрактивен начин, за да ги привлечем към конкретно събитие или обект. Важно е да ги накараме да съпреживеят, да изпитат емоция, когато отидат на определен фестивал или посетят дадено място", казва областният управител на област Разград.

 

По думите му ще се работи по-активно за привличането на туристи от северната ни съседка. За целта ще бъдат привлечени влогъри и инфлуенсъри, ще се публикуват материали в Румъния, които да засилят интереса към страната ни, особено към Северен централен район.

 

Подготвя се и общ събитиен календар, който ще рекламира най-атрактивните прояви и места. Предстои изследване на профила на туристите в шестте области, като акцентът ще падне върху българските и румънските граждани.

Още от "Разград"

Регионалната библиотека в Разград представя изложба от книги и документи за Левски

Изложбата представя избрана част от документалното наследство на най-светлата личност в българската история, както и историческа, и художествена литература за Дякона

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени