Общинската избирателна комисия в Разград обяви имената на новите общински съветници

Общо 33-те мандата се разпределят между седем партии, коалиции и местни коалиции

Община Разград
Община Разград Източник: Zonanews

Общинската избирателна комисия в Разград обяви разпределението на квотите съветници по партии и коалиции и имената на новите общински съветници за мандат 2023-2027. Решението на комисията е публикувано на сайта ѝ.

 

Общинската избирателна квота е 421 гласа. Избрани за общински съветници независими кандидати няма. Общо 33-те мандата се разпределят между седем партии, коалиции и местни коалиции. Най-много съветници ще имат коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" – 9. ГЕРБ и ДПС получават по седем места.

 

С петима съветници ще бъде представена местната коалиция "БСП за България" (БСП за България, ВМРО - БНД). По два мандата ще имат партия "Възраждане" и МИР. Коалиция "Заедно за силна община" ще е с един съветник.

 

Кметът на община Разград ще бъде избран чрез балотаж в неделя между Мирослав Грънчаров, издигнат от коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България", получил доверието на 4097 гласоподаватели, и Добрин Добрев, издигнат от Инициативен комитет - с 3250 гласа подкрепа от избиратели.

 

На втори тур на изборите ще бъдат избрани и кметове на седем кметства в общината - Гецово, Осенец, Побит камък, Пороище, Радинград, Раковски и Ясеновец, се посочва още в решения на ОИК - Разград.

Още от "Разград"

Районна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, 24-годи

Вечерта на 18 януари 2024 година младият мъж срещнал свой познат на улица в село Острово и го нападнал, като му нанесъл множество удари по тялото и главата с ръце и крака

Прочетете повече прочетете повече

Борисов в Разград: И друг вот да има, ще има същата съдба! Нищо по-здраво от тази сглобка не може да се направи (ВИДЕО)

Борисов разкри още, че премиерът Денков преди малко му се е обадил и му е благодарил за подкрепата днес в пленарна зала от страна на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени