Правителството осигури 100 000 лева за доизграждането на църквата „Свети Цар Борис-Михаил Покръстител“ в Разград.

Добрата вест съобщихме заедно с Отец Георги - архиерейски наместник за Разградска духовна околия, сподели във фейсбук страницата си Десислава Атанасова - депутат от парламентарната група на ГЕРБ

Свети Цар Борис-Михаил Покръстител Разград

Свети Цар Борис-Михаил Покръстител Разград

Източник: Екип7
Десислава Атанасова и Отец Георги

Десислава Атанасова и Отец Георги

Свети Цар Борис-Михаил Покръстител Разград
Десислава Атанасова и Отец Георги

Дългоочаквана във времето, една от мечтите на разградчани е на път да стане факт – град Разград да има свой нов православен храм!

Идеята за построяване на втори храм в гр. Разград датира още от тридесетте години на миналия век, когато е дарено място и се образува комитет. По различни причини и с идването на безбожния тоталитарен режим този проект не успява да се реализира, но въпреки това, разградчани не забравят за желанието си да имат нов православен храм в разрастващия се град.

"С правителствено постановление днес бяха осигурени 100 000 лева за доизграждането на църквата „Свети Цар Борис-Михаил Покръстител“ в Разград. Добрата вест съобщихме заедно с Отец Георги - архиерейски наместник за Разградска духовна околия. Парите бяха осигурени след разговор на Негово  Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум с Бойко Борисов.
Строителството на храма започна през 2013 година с благословията на Негово светейшество Патриарх Неофит, който присъства на церемонията по първата копка. 
През 2013 ПП ГЕРБ  дари 32 811лева." - написа Десислава Атанасова във фейсбук
"Заради недостиг на средства, които се осигуряваха само от дарителство, строителството бе прекъсвано няколко пъти.
Със съдействието на Гюнай Хюсмен / Gyunay Hyusmen   - областен управител на Разград и финансовата помощ от  Държавната агенция за сътрудничество и координация на Република Турция, строителството беше възобновено, а със средствата отпуснати днес ще бъде окончателно завършено. 
Паралелно с изграждането на църквата в момента се реализира и проект за реставрация на джамията „Ибрахим паша“ на стойност над 1 900 000 лв., включена в каталога на ЮНЕСКО като третата по големина джамия на Балканите." - сподели тя.

 

Още от "Разград"

Районна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, 24-годи

Вечерта на 18 януари 2024 година младият мъж срещнал свой познат на улица в село Острово и го нападнал, като му нанесъл множество удари по тялото и главата с ръце и крака

Прочетете повече прочетете повече

Борисов в Разград: И друг вот да има, ще има същата съдба! Нищо по-здраво от тази сглобка не може да се направи (ВИДЕО)

Борисов разкри още, че премиерът Денков преди малко му се е обадил и му е благодарил за подкрепата днес в пленарна зала от страна на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени