Три "ало" измами в Разград за последните дни

Възрастни "бедни" дават с лека ръка петцифрени суми и златни накити

Община Разград
Община Разград Източник: Zonanews

"Ало" измамници са се активизирали в Разград, предупредиха служителите на реда, съобщи БНТ. Там година и половина не е регистриран нито един случай, в последните четири дни са извършени три такива измами.

 

На 24 юли 75-годишна жена е занесла до паркинг в румънския град Гюргево 15 000 лв. и 30 грама златни накити. На 26 юли 72-годишна жена е наела такси и е тръгнала за Русе с 3500 евро, подмамена от мними полицаи. В този случай все пак измамата е останала недовършена.

 

На 27 юли в поредна жертва се е превърнала 75-годишен мъж от Разград. Той получил обаждане, че негов близък роднина е в опасност. Възрастният мъж приготвил 12750 лв., които занесъл до паркинг на бензиностанция край румънския град Гюргево.

 

От ОДМВР уточниха, че телефонните измамници действат по нова схема. Първоначално жертвата получава обаждане на стационарен телефон от непознат, който отправя заплахи към близки роднини, че ще бъдат отвлечени и малтретирани. Това можело да се спре срещу определена сума пари.

 

После се намества и "полицай", който обяснява, че близките на човека са включени в списък за отвличане. На жертвата се обяснява, че полицията работи по залавяне на извършителите на престъпленията и органите на реда имат достъп до информация от финансови институции.

Още от "Разград"

Районна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, 24-годи

Вечерта на 18 януари 2024 година младият мъж срещнал свой познат на улица в село Острово и го нападнал, като му нанесъл множество удари по тялото и главата с ръце и крака

Прочетете повече прочетете повече

Борисов в Разград: И друг вот да има, ще има същата съдба! Нищо по-здраво от тази сглобка не може да се направи (ВИДЕО)

Борисов разкри още, че премиерът Денков преди малко му се е обадил и му е благодарил за подкрепата днес в пленарна зала от страна на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени