Реконструират за 720 дни довеждащия водопровод от яз. Тича

ВиК-Шумен подписа договорите, проектът е на стойност над 67.6 мнл. лева

ВиК-Шумен подписа договорите за реконструкция на довеждащия водопровод от яз. Тича
ВиК-Шумен подписа договорите за реконструкция на довеждащия водопровод от яз. Тича Източник: ВиК-Шумен

ВиК- Шумен подписа днес договорите за реконструкция на довеждащия водопровод от яз."Тича" до напорен водоизточник 13 000 - град Шумен с фирмите-изпълнители. Това съобщиха от пресцентъра на водното дружество.

 

Новият водопровод ще бъде проектиран в съответствие със съвременните стандарти и изпълнен с висококачествени материали от ново поколение. Той ще замени 22-километровия стоманен водопровод, въведен в експлоатация в периода 1978 - 1983 година, който е силно амортизиран, а честите аварии по него причиняват неудобства за жителите и бизнеса в областния град. Само през 2020 г.екипите на ВиК - Шумен отстраниха 73 аварии по съществуващото съоръжение, отбелязват от пресцентъра на дружеството.

 

Финансираният по Оперативна програма "Околна среда" проект, на стойност над 67.6 млн. лева, се предвижда да бъде завършен за 720 календарни дни, допълват от пресцентъра на ВиК- Шумен.

Още от "Региони"

XXI Национален фестивал на камерния танц с рекордно участие на професионалните училища за изкуство

За първи път на сцената на Младежки център Хасково ще се състезават водещите училища по изкуствата в страната от София, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора

Прочетете повече прочетете повече

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени