Градушка с големината на монета от два лева удари Русе тази сутрин

Щетите, за които към момента се знае, са наводнени мазета на жилищни сгради. Стотици са сигналите за паднали клони върху коли. Градският транспорт не се движи

Град Русе
Град Русе Източник: Zonanews

Рано тази сутрин мощна буря премина през Русе. Силни ветрове, проливен дъжд и градушка удариха града. Зрители на NOVA сигнализират в рубриката "Моята новина” за счупени клони на дървета и наводнени улици. 

 

Градушката е била с големината на монета от два лева. Вятърът бил толкова силен, че чадъри на заведения са прелетели през междублоково пространство. По информация на NOVA два влака не могат да стигнат до Централна жп гара в крайдунавския град заради паднали по железопътната линия клони.

 

Щетите, за които към момента се знае, са наводнени мазета на жилищни сгради. Стотици са сигналите за паднали клони върху коли. Много жици на тролейбусната мрежа са скъсани. Градският транспорт не се движи.  

 

От хидрометеорологичната станция в Русе съобщиха, че за 10 минути - между 5:50 и 6:00 ч. тази сутрин, са паднали 17,5 л/кв. метър дъжд. Скоростта на вятъра е била около 50 км/час.

Още от "Русе"

Последни новини

Най-четени