330 участници се включиха в шосейния пробег Русе – Гюргево

Единственият в Източна Европа трансграничен маратон беше следен от 50 доброволци и съдии

 330 участници се включиха в шосейния пробег Русе – Гюргево
330 участници се включиха в шосейния пробег Русе – Гюргево Източник: Бряг News

Традиционният шосеен пробег "Бягане на Свободния дух Русе – Гюргево" се проведе вчера. В шестото му издание се включиха 330 участници от 10 държави, предават от "Бряг".

 

Тази година стартът на 15-километровото трасе беше даден пред Съдебната палата в Русе в 11 ч. от зам.-кметът Димитър Недев. Участниците преминаха по ул. "Александровска", ул. "Доростол", бул. "Тутракан", по Дунав мост и финишираха на площада пред Община Гюргево.

 

Единственият в Източна Европа трансграничен маратон беше следен от 50 доброволци и съдии, като преобладаващо равното трасе премина през основните забележителности на двата дунавски града.

 

Всеки участник получи юбилеен медал веднага при финиширането, а най-бързите мъже и жени в генералното класиране и по възрастови групи получиха и парични премии.

 

При мъжете най-бърз бе кенийският състезател Кенеди Кимутай, който премина трасето за впечатляващите 42 минути и 34 секунди, а при жените – Глориус Йепкируи, също от Кения, с време от 48 минути и 51 сек. Всички призьори бяха наградени от зам.-кметовете на община Гюргево и община Русе Мариан Дамян и Димитър Недев.

Още от "Русе"

Последни новини

Най-четени