Адвокат Златан Златанов ще бъде водач на листата на проруската партия "Възраждане" в 19-ти МИР-Русе

Втори в листата ще бъде Димитър Пашев - член на Организационния съвет на "Възраждане", по професия е учител

Златан Златанов, Възраждане
Златан Златанов, Възраждане Източник: Zonanews

 Адвокат Златан Златанов, който е депутат в сегашния парламент и в предишното 48-о Народно събрание, ще бъде водач на листата с кандидати за народни представители в Русенско на партия "Възраждане" на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 9-и юни тази година. Това съобщи Златанов на пресконференция в пресклуба на БТА в Русе. 

 

"За шести пореден път националното ръководство ми гласува честта да съм водач на листата", каза 45-годишният Златан Златанов, който е председател на Адвокатската колегия в Русе. Той съобщи, че втори в листата ще бъде Димитър Пашев - член на Организационния съвет на "Възраждане", който по професия е учител.

 

"Предстои много тежка предизборна кампания, която ще се съчетае с изборите за Eвропейски парламент. Кампания, която ще бъде историческа, защото българското общество се пробужда и все по-ясно осъзнава необходимостта от национални и консервативни политики, насочени в полза на суверена на държавата", заяви Златанов. 

 

По думите му трябва да се работи за собствени енергетика, селско стопанство, отбранителна сила, промишленост. "Време е да се справим и с демографската криза, тъй като сме на прага на клинична демографска смърт", заяви Златанов. 

 

По думите му предстоящите избори вероятно няма да са последните. "Може би ще очакваме и поредица от избори, които предстоят до края на годината, а и следващата година. Но ние не се плашим от битки", заяви Златанов. Той каза, че до края на седмицата ще бъде ясен изцяло съставът на листата с кандидати за депутати за област Русе.

 

По думите му има повече от 40 номинирани, които ще бъдат пресети по различни критерии. "Тези кандидати ще бъдат от цялата област Русе, ще бъдат балансирани както на чисто полов признак - мъже и жени, така и на професионален, образователен и възрастов признак. Ще дадем превес и на участие на млади хора", каза Златанов. 

 

По думите му "Възраждане" ще работи да има трима депутати от Русенско. В пресконференцията участваха и общински съветници от партията в Русе -  Мариян Димитров, председател на групата общински съветници на "Възраждане", Костадин Георгиев и Богомил Тодоров.

Още от "Русе"

Последни новини

Най-четени