Борисов: Войници няма да пратим в Украйна. Българско оръжие обаче ще ходи, защото там имаш агресор, който завзема територии (ВИДЕО)

Експериментът с ПП горчиво ще го плащаме, подчерта лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Русе
Бойко Борисов в Русе Източник: Скрийншот видео кадър

"В момента светът се променя, водеща става военно-отбранителната промишленост. Аз гарантирам, че докато е ГЕРБ и аз, ние войници няма да пратим в Украйна. Българско оръжие обаче ще ходи, защото там имаш агресор и завзема територии. Ако беше обратното - Украйна да нападне Русия, щях да съм на страната на Русия. Представете си, някой да дойде да ни завладее, ние ще се предаваме ли?". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща в прпълнена зала със симпатизанти, избиратели и членове в Русе. 

 

Препълнената зала в Русе
Препълнената зала в Русе Източник: Скрийншот видео кадър

ГЕРБ може да позволи да лекуваме ранени войници, можем да помагаме, но другото е чиста спекулация и игра със страховете. Когато преди 5 години казах, че Черно море ще е за платноходки, всички ми се смееха, но сега светът е друг. В Украйна се убиват християни от християни, братоубийствена война. И го позволихме?!

 

"Преструктурира се светът. Ако нямаме силно национално правителство, включително и с нашите опоненти, няма да се оправим. Толкова сме разединени, че се връщаме във времената, когато сме ходили да си търсим цар", добави бившият министър-председател.

 

Усещам желанието на хората за промяна, но този път промяната е срещу "Промяната". Но на нас в ГЕРБ, защото сме управлявали и грешки сме направили, ни трябва нов обществен договор с хората. Най-главната причина да стоим в сглобката е да се преборим за всяко едно село и за всеки проект, припомни той.

 

"Къде са им летищата? Когато си тръгваш, оставих 1,2 милиарда за пътя Търново - Русе, къде са, възмутено попита Борисов, припомняйки последните три години и управлението на ПП-ДБ.

 

Препълнената зала в Русе
Препълнената зала в Русе Източник: Скрийншот видео кадър

"В момента се групират държавите. Без България, разбира се - защото нас никой не ни брои. Защото не знаем ще има ли правителство. С тези врякащи опозиционери и с "мощните" партньори  в медиите - ще изкараме три месеца. Да не сме се намерили на улицата", ядоса се лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов даде да се разбере, че ГЕРБ "ще прави правителство", ако има значителна преднина пред другите партии. "Четвърта година ни няма в управлението, къщичка за птички няма построена", каза още той.

 

Борисов припомни, че на събитието на ГЕРБ в Пловдив в неделя са дошли председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен и лидерът на ЕНП Манфред Вебер. И попита риторично на предизборно мероприятие на коя друга партия са дошли лидерите на политическото й семейство. 

 

"Експериментът с ПП горчиво ще го плащаме", подчерта Борисов, обръщайки се към залата. "4 години не могат да направят едно околовръстно на София. А ние им показахме - Южна дъга, Северна тангента", каза по адрес на "Промяната" той.

 

Дунавският град е поредната предизборна спирка на лидера на ГЕРБ. Заедно с него е бившият вицепремиер Мария Габриел. Събранието откри Пламен Нунев, бивш депутат и бивш областен координатор на ГЕРБ в града.

 

Пламен Нунев
Пламен Нунев Източник: Скрийншот видео кадър

Борисов за четвърти път да е премиер на държавата, пожела координаторът на партията в областта Георги Кръстев. И посочи, че това не е само негово мнение - чува такова пожелание от хората, с които се среща.

 

Мария Габриел в Русе
Мария Габриел в Русе Източник: Скрийншот видео кадър

Всички в България разбраха как 3 години отидоха на вятъра, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Русе Бедрос Пехливанян, който говори след Кръстев. И също пожела Борисов след изборите да е премиер за четвърти път.

 

Мария Габриел каза в словото си, че когато говори с потенциални инвеститори, те питат ще има ли стабилно правителство в България.

 

Още от "Русе"

Интензивен трафик на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция за товарни автомобили

През почивните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване

Прочетете повече прочетете повече

Министър Коритарова: В края на месец юни започва ремонт на Дунав мост при Русе

Тя обясни, че МРРБ трябва да плати 200 милиона лева на строителни фирми за извършени, но неразплатени дейности по договори за пътно поддържане, а лихвите по тях са още почти толкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени