Бойко Борисов: Само Господ може вече да ни спаси (ВИДЕО)

Това е Радев и неговото правителство - дългове, много похарчени пари и всичко е до 14 ноември

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бесарбовския манастир
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бесарбовския манастир

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи живо включване в профила си във Фейсбук от Басарбовски манастир "Св. Димитър". Той коментира катастрофата, в която е затънала страната по време на диктатурата на Радев и некадърните му служебни правителства. 

 

"Искам да видите колко е хубав манастира, какво сме направили. Въпреки смирението, въпреки това, което вчера направихме - на предложението да се обединим около живота и здравето на хората, във войната срещу епидемията, ми беше отговорено, че е едва ли не не се интересуват от мен. Но аз се интересувам от това", отбеляза той.

 

"Това, което съм казал, е, че срокът на ваксините беше удължен с 3 месеца от ЕК. Това съм казал. Претенцията ми към Радев и Кацаров е, че те не излязоха, както аз се обяснявах за Астра Зенека от сутрин до вечер. Като даде ефекти, ние я спряхме. Отидох в Европа, договорих се с всички лидери и в България дойдоха над 3 млн. ваксини. Цяло лято предупреждавах, че ще им изтече срокът. Защо не излязоха Радев и Кацаров да призоват българите, да се ваксинират с пресните ваксини. Но тогава той плашеше, че мафията плаши хората с пандемията. Извадете Радев и Кацаров какво говорят преди три месеца и днес. Молбата ми към всички българи е да отидат и да се ваксинират. Колко ще са ефикасни, ще видим. А хубавите ваксини, пресните, бяха продадени от Радев, Кацаров и парламентарното мнозинство на норвежците", подробно обясни лидерът на ГЕРБ.

 

Бившият премиер коментира и новият половинмилиарден заем, който правителството на Радев изтегли вчера. 

"Снощи нарочно гледах новините, за да видя дали ще излезе. Вие знаете ли, че правителството изтегли трети дълг. Не го видях в новините. Първо изтеглиха 300 милиона и след това на два пъти по 500. Вчерашните ДКЦ са на 0,53% лихва. Ние теглихме в началото на годината на отрицателна лихва. С това българският финансов пазар казва на правителството, че му няма доверие. От -0,7% при нас до 0,53% при Радев означава, че младите хора ще платят над 1,2% лихва. Как Асен Василев е толкова успешен финансов министър, а лихвите му хвърчат нагоре? Нямат му доверие. Питам и Кирил Петков защо теглят дълг. Нали има нови инвестиции. От една страна говорят, че имат и събират пари, а през месец теглят дълг. Дори българският пазар не вярва на Радев, а ако се наложи да теглят отвън, там лихвите ще са още по-високи. Това е провал на финансовите и икономическите министри и в двете служебни правителства. Да кажеш, че се крадат по 8 милиарда на година, трябва да си рядко неграмотен", заяви лидерът на ГЕРБ.

 

"Велико Търново - Русе строи ли се? Не. Да Ви е честито! Докато не се върне ГЕРБ, нито един километър няма да се построи. За 6 месеца 1 метър в България не е построен. И още 60 години ще минат. Инхаусът бил лош, но ние го правехме, за да строим бързо за българите. Няма да станат чудеса. Затова и обикалям манастирите. Само Господ вече може да спаси България. С уважение се отнасям към г-жа Нинова, но тя какви неща говореше за Астра Зенека, а сега мълчи. Какви неща говореше, когато теглехме дълг. Но понеже тя сега има министри и областни управители, мълчи. Махнаха облстният управител на Пловдив, само защото е брат на бившата жена на Радо Чолаков от неуспешния му брак. После звъннали на Копринков, той на Радев, той на Янев и шуреят пак станал областен управител", разкри Бойко Борисов.

 

Борисов добави, че земеделската реколта е хубава, но дават мощни урагани, циклони през зимата. "От Плана за възстановяване извадиха хидромелиорациите. Едно съвременно земеделие не може без хидромелиорации, а ние ще ги ползваме тези пари за батерии, които да съхраняват ток. Това е Радев и неговото правителство - дългове, много похарчени пари и всичко е до 14 ноември. В момента в бюджета всичко е тъмно и непрозрачно. През февруари ще свършат кеша и няма да има какво да правят. И в същото време се хвалят, че били добри финансисти. По мое време бяхме на второ място по най-нисък дълг в Европа и нямахме дефицит. Сега имат близо 5 милиарда дефицит", припомни бившият премиер.

 

Знаете ли какво е в миграционните центрове в момента? Там назряват бунтове. При лошия Бойко имаше нулева миграция, 100 милиарда спестявания на хората в банките, огромни строежи в цялата страна. Ние се борехме с пандемията, когато никой в света не знаеше за какво става въпрос. Сега целият свят излиза от пандемията, а ние ще затваряме и отиваме към локдаун. Но това си избрахте, съжалявам, добави лидерът на ГЕРБ.

 

Още от "Русе"

Последни новини

Най-четени