Бойко Борисов в Русе: Всички бивши подлеци от ДС направиха всичко възможно, за да разцепят и унищожат СДС. За радост се появи ГЕРБ! (ВИДЕО)

Колкото повече депутати вие изберете, толкова повече силата на ГЕРБ-СДС нараства. Тази победа ще бъде реванш за всички несправедливости, които преживяхме, каза водачът на листата Десислава Атанасова

Бойко Борисов в Русе
Бойко Борисов в Русе Източник: Скрийншот/Facebook

В Деня на независимостта на България лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна в Русе с избиратели, симпатизанти и членове. Той бе посрещнат от поредната препълнена с ентусиазирани хора зала и възгласи: "Бойко! Бойко!".

 

Препълнената зала в Русе
Препълнената зала в Русе Източник: Скрийншот/Facebook

"Благодаря ви, генерале, че сте тук. 2006 г започнахме. Минахме през много трудности. Спечелихме много избори и показахме, че сме силни. Чака ни тежка зима". Това каза дългогодишният председател на ГЕРБ-Русе и депутат Пламен Нунев. 

 

Пламен Нунев на трибуната
Пламен Нунев на трибуната Източник: Скрийншот/Facebook

Областният координатор на ГЕРБ в Русе Георги Кръстев изтъкна направеното за крайдунавския град по време на управлението на ГЕРБ. "Кирил Петков като дойде се снима на кея, който ГЕРБ направи. Бяха около 11 човека, с Киро - 12", добави той. "Откакто кмет на града не е от ГЕРБ, Русе е в застой. Не е направено нищо. Не е ремонтирано нищо. Снощи бях на кея, огледах се, но нов мост, както обеща министър Събев, не видях", заяви той.

 

Общинският председател Георги Кръстев
Общинският председател Георги Кръстев Източник: Скрийншот/Facebook

Водачът на листата на ГЕРБ в Русе Десислава Атанасова приветства лидерът на ГЕРБ. "Добре дошъл, господин генерал, в прекрасния град Русе", обърна се тя към Борисов. "Три години ви чакаме и се радвам, че отново сме в кампания и можете лично да се убедите, че хората Ви обичат и подкрепят, и че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на 2 октомври", заяви Атанасова и представи поименно номинираните в листата на ГЕРБ за Русе. 

 

Десислава Атанасова в Русе
Десислава Атанасова в Русе Източник: Скрийншот/Facebook

"Аз съм сигурна с този отбор в победата. Защото те са с имената си, биографиите си и с цялата си отговорност, на която са способни", подчерта Десислава Атанасова. И добави: "Колкото повече депутати вие изберете, толкова повече силата на ГЕРБ-СДС нараства. Тази победа ще бъде реванш за всички несправедливости, които преживяхме. ГЕРБ е кауза - аз съм в партията от първия ден. ГЕРБ е единствената отговорна партия. Управлявала е в кризи и е доказала, че може да управлява. Трябва ни вашата подкрепа". 

 

Думата взе Теменужка Петкова. "Като гледам залата, скъпи приятели, нямам никакви съмнения какво ще се случи на 2 октомври. А то е пълна победа за ГЕРБ. Ние ще направим така, че да изведем отново България от кризата. За това ще ни е нужна вашата подкрепа - бюлетина номер 24, 2 октомври", заяви тя.

 

Теменужка Петкова в Русе
Теменужка Петкова в Русе Източник: Скрийншот/Facebook

Петкова представи пакета от мерки на ЕК относно цената на електроенергията: "ЕК предлага да бъде наложена такса на централите, които произвеждат електрическа енергия, без тези, които работят на газ. Това е мярка, която ние вече сме направили и която стана възможна благодарение на парламентарната група на ГЕРБ-СДС като ние поставихме границата от 250 лв./мгвтч. Благодарение на ГЕРБ-СДС ние сме с едни гърди пред ЕК. Осигурили сме и ядрено говори за години напред - от "Промяната" дори не са го и разбрали".

 

След бившият енергиен министър и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Търговище, на трибуната излезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той се пошегува, че искал да дойде със самолет на летището в Русе, "Но летище няма", каза той. "Реших да дойда по новия път, който се строеше..., но видях километри опашка", заяви Борисов.

"Понеже без Господа нищо не може да се направи, винаги започвам с това какво сме направили за църквата", заяви той и изброи помощта към местните храмове, дадена от ГЕРБ.

 

"В Русе като идвах, все ме питаха - кога ще стане пътят Русе-Бяла-Търново. Защо не ги питахте ПП? Пет моста "направиха", три тунела...", заяви той. И добави: "Оставихме им пари за пътя Велико Търново - Русе. Най- голямата гордост на Петков беше да каже, че е спрял проекта".

 

Борисов заяви, че честите избори "гълтат" по 80 милиона от бюджета. И всеки нов вот реже от бюджета все повече и повече. "Ще ударим милиард за последните избори", отбеляза бившият премиер. Той обясни защо ГЕРБ са избрали за свой партньор СДС: "СДС ни измъкна от комунизма. СДС ни спаси от "световния шампион по фалиране на банки" - Гечев. През 96-та година. Тогава СДС бяха ние. И тогава всички бивши подлеци от ДС направиха всичко възможно, за да разцепят и унищожат СДС. За радост се появи ГЕРБ".

 

И добави: "Ние имаме памет. Ние помним. Помним и зверствата на комунистите и как са взривили църквата "Все светии", а ние я построихме отново". Бившият министър-председател акцентира върху икономическата криза, в която "само за 6 месеца" ПП вкараха страната. Борисов отново описа далаверата на бившите управляващи от "Промяната" с бензина, дизела и останалите горива. Той изброи в проценти обедняването на българина.

 

"Това се казва държавен и държавно гарантиран дълг. Ето я пирамидата", посочи той. И обобщи: "Минус 36,2 милиарда. Ако народът категорично не ги отстрани от управлението, аз ви обещавам, че тези ще направят дълга по 50 милиарда. И ще забравите не за мостове, не за магистрали. Как ще си стегнете колана, не знам. Казвам го с болка и загриженост".

 

"Питам ви, като толкова искат те да управляват, тези милиарди как, с какво ще ги върнем? Чака ни къртовски труд, за да се измъкнем от тоя лош сън две години", коментира Борисов.

 

"Кой допусна да вдигнат тока на бизнеса, за да се оправдаят с вдигането на цената на хляба? Те ни плашеха с продоволствена криза, а сега нашите производители на жито, царевица, ечемик не могат да си продадат продукцията. Токът го произвеждаме ние, слънчогледовото семе българско... Откъде дойде тая криза?! И така е във всяка една област", отбеляза лидерът на ГЕРБ и посочи инфлационните проценти.

 

Той цитира служебния министър Шишков, който преди ден заяви: "Който е спрял "Хемус", това е идиотия. Значи Кирил и Асен са идиоти. Не го казвам аз".

 

"И ще завърша с най-страшното. България е преживяла войни, плащала е репарации. Ще се стегнем и ще се измъкнем. Това, което много наши симпатизанти ме питат - защо си толкова рязък съм Путин. Той ни  плаши с оръжия, ядрена война, нападна Украйна. Дори нещо да не му е харесало, има толкова много международни организации - можеше да ги покани, да видят", обясни бившият премиер. 

 

Той отбеляза всекидневното говорене за ядрени оръжия от страна на Путин и Кремъл. "Всеки ден говорят за ядрена заплаха. Един саботаж срещу АЕЦ "Запорожие", а ние сме преживели "Чернобил" - знаете какво ще стане със земеделието, животновъдството, туризма", възмути се Борисов.

 

"Така че няма как да не съм рязък. Ние подкрепяме силите на ЕС и НАТО и сме категорични. Да, убеден съм, че руският народ няма вина. Но този, който ги ръководи, е виновен. Това е агресия и тя трябва да бъде спряна незабавно! Тази война ни причинява страдания и ние живеем в страх. Ние браним българското и затова ни е толкова ясна позицията. В други времена щяхме да говорим друго. Но когато има война, светът е разделен на бяло и черно, ние сме от бялата страна", заяви лидерът на ГЕРБ. 

 

Той изтъкна, че "сплавта между опита и мъдростта" ще даде възможност на ГЕРБ-СДС да спечелят изборите на 2 октомври. Залата му отвърна с мощни възгласи: "Победа!".

 

Още от "Русе"

Бойко Борисов в Русе: Всички бивши подлеци от ДС направиха всичко възможно, за да разцепят и унищожат СДС. За радост се

Колкото повече депутати вие изберете, толкова повече силата на ГЕРБ-СДС нараства. Тази победа ще бъде реванш за всички несправедливости, които преживяхме, каза водачът на листата Десислава Атанасова

Прочетете повече прочетете повече

Държавната агенция за закрила на детето се е самосезирала преди месец по случая на непридружено дете от сирийски произхо

"Ниe от Държавната агенция за закрила на детето сме непримирими към такива сигнали, реагираме своевременно и търсим най-добрите решения за тези деца", заяви д-р Елеонора Лилова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени