Демонтираха 13 стари, монтираха 11 нови панела на Дунав мост при Русе

Строителните дейности се извършват без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря

Ремонт на Дунав мост
Ремонт на Дунав мост Източник: Пресцентър на МС

Демонтирани са 13 стари и са монтирани 11 нови стоманобетонни панела на Дунав мост при Русе през четвъртата седмица от началото на основния ремонт на съоръжението.

 

До момента е извършено почистване с пясокоструене на част от стоманената конструкция и е нанесена антикорозионна система, извършена е реставрация на демонтирания съществуващ пешеходен парапет и са направени нови 8 стоманобетонни панели.

 

Сред дейностите, заложени за изпълнение през следващата седмица са продължаване на работата по антикорозионното покритие на моста, както и направа, демонтаж и монтаж на стоманобетонни панели и премахване на част колекторната система.

 

Ремонтните работи на Дунав мост при Русе стартираха на 10-ти юли,  в отсечка с дължина около 200 м в лентата за вход в България. Трафикът в нея е ограничен и движението преминава регулирано в лентата за изход в посока Румъния, в която не се работи и се регулира от сигналисти.

 

Строителните дейности се извършват без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря. На обекта се работи ежедневно по 10-12 часа на ден,  през светлата част от денонощието.

 

При основния ремонт на съоръжението максималната допустима ширина на преминаващите превозни средства е 2,75 м, а общата маса е до 60 тона.

Още от "Русе"

Последни новини

Най-четени