Двукилометрова опашка от камиони на ГКПП "Дунав мост" при Русе

На 10 юли т. г. започна основният ремонт на българския участък на 70-годишния Дунав мост при Русе

Винетен контрол и такса Дунав мост
Винетен контрол и такса Дунав мост Източник: Zonanews

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе е интензивен. В часовете около обяд се е образувала опашка от камиони от около два километра. Едната част от тировете изчакват да преминат съоръжението в посока към Румъния от кръговото кръстовище при "Дунав мост" до това в района на Свободна зона Русе, а другите са се подредили по булевард "България".

 

Основната част от товарните автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг. От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 1650 камиона. От тях 880 са излезли от България, а 770 са влезли в страната. Шофьори коментираха за БТА, че снощи е имало задръствания заради засиления трафик на леки автомобили.

 

"Със сигурност се отразява и ремонтът на моста. Снощи обаче заради румънските коли в околовръстното на Русе три часа ми отне, за да вляза в паркинга. После 12 часа чаках там и тук по опашките на граничния пункт още три часа - 18 часа общо. Това е много. Не можем да си направим курсовете за Румъния. Преди правихме по два курса, сега един път седмично, и то много трудно. На връщане пак е така. Чакаме на опашката на околовръстното на Гюргево по 18-20 часа", каза за БТА шофьорът на камион Осман Джемил.

 

Движението на коли в посока към Румъния се очаква в следобедните часове отново да е натоварено. От граничния пункт коментираха, че след началото на учебната година в северната ни съседка на 9 септември ситуацията с лекотоварния трафик се очаква да се нормализира.

 

БТА припомня, че на 10 юли т. г. започна основният ремонт на българския участък на 70-годишния Дунав мост при Русе. По тази причина в естакадната част на съоръжението движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности. Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Източник: БТА

Още от "Русе"

Последни новини

Най-четени