ГЕРБ няма да подкрепи правителство с мандат на ДБ, ако в него има лица на ПП

От ПП не са положили никакви усилия за кабинет и са тикали страната към предсрочни избори, коментира Атанасова

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: ПП ГЕРБ

Третият мандат е кризисен. Надявам се на политическа смелост и отговорност, коментира лидерът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова при посещение в Русе. "За ГЕРБ беше ясно още от самото начало, че няма да има правителство с втория мандат", заяви тя.

 

"От ПП не са положили никакви усилия за кабинет и са тикали страната към предсрочни избори", коментира Атанасова. А по отношение на третия мандат, лидерът на ПГ на ГЕРБ заяви, че партията няма да подкрепи мандат на БСП за съставяне на кабинет, като се позова на решение на конгреса на партията.

 

"А ако третият мандат отиде при "Демократична България", ще очакваме първо от нас да бъде поискана подкрепа. Ще поискаме и ДБ да направи оценка на всичко, което се е случило при управлението на "Продължаваме промяната" - корупционни скандали, енергетика, ПВУ, цени на горива".

 

От ГЕРБ, обаче, са категорични, че ДБ няма да получи подкрепа за кабинет, ако при предлагането на състав включат лица от ПП. Формацията няма да подкрепи и правителство с третия мандат, ако той бъде връчен на "Възраждане".

Още от "Русе"

С увъртания БСП кметът на Русе косвено потвърди, че изтърбушването на генералното консулство на РФ е извършено от руснац

Снимки, публикувани от местния в. "Утро" показват, че от сградата са изнесени не само касите на вратите и кухненски шкафове, но и мивки, душове и смесители от баните

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени